2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Paltusas ar uotas su pesto aptepu




   Pasikartosiu, kad genialumas paprastume. Šiandiena skubiai teko pasiieškoti uoto ar paltuso recepto. Aišku, net nelindau į savo knygas, o pasiklioviau visagaliu Googlle :-) (kaip vaikai sako: Googlle gali atsakyti į visus užduotus klausimus, reikia mokėti tik rašyti ir skaityti). Meniu perskaityti moku keliomis kalbomis, tų kalbų net nemokėdama, tai ką reiškia pasiknisti internete. Bet kaip kartais nutinka, laiko stoka privertė viską  tik permesti akimis kas ką siūlo iš uoto ar paltuso pagaminti. Lietuvių tinklapiuose- keista, bet sakyčiau tyluma. Permečiau kažką anglų kalba ir sugalvojau miksą. "A la itališkai" iš kelių receptų. Galiu pasakyti, kad gera žuvis tas paltusas (o gal uotas). Skaniai gavosi ir sakyčiau greitai, jokių didelių pastangų.

1 didelis uotas ar paltusas,
vynuoginių pomidorų, (galite naudoti paprastus, tik juos reikės perpjauti į kelias dalis)
pesto padažo,
džiovintų pomidorų,
1/4 citrinos sulčių,
druskos,
truputis lydyto sviesto,
truputį balto vyno.

  Kadangi žuvis buvo tikrai nemaža, tai nuvaliusi ją (nuvalyti labai smulkius žvynelius- su peiliu juokų darbas, su geromis žirklėmis nukirpti pelekus irgi lengva, na dar viduje išvalti reiktų- jei ką rasite). Žuvį supjausčiau 5-6 cm. gabalais per visą žuvį. Ant žuvies išspaudžiau citrinos sulčių, užbėriau truputį druskos. Į kepimo skardą įdėjau kepimo groteles, ant jų ištiesia aliuminio foliją. Kraštai folijos liko pakelti, kad kepant atsiradę sultys neišbėgtų. ant folijos patrupinau truptį lydyto sviesto gabalėlių ir sudėjau ruoželiais supjaustytus džiovintus pomidorus. Žuvies gabalėlius aptepiau pesto padažu ( aptepkite baltą žuvies dalį, tiek kiek norite ). Na, ir į orkaitę. Karštą, įkaitintą net iki 240C. Kaip žuviai tai man pasirodė ryškiai per daug, bet jei visi rašo, kad taip reikia - paklausiau. Kepti tokiame karštyje reikia 20 min. po to karštį sumažianu iki 180C ir dar 5 min. pakepiau. Dabar dar apie vyną ir pomidorus. Vyno truputį šliukštelėjau po 10 kepimo minučių, o pomidorus subėriau dar po 5 min. Žuvis gavosi tikrai gero skonio.





Sudėtingumas: paprasta

1 komentaras:

  1. Tikrai skanu.Antrą kartą gal ilgiau palaikyčiau prieš kepimą, kad įsigertų citrina, pesto ir druska. Džiovinti pomidorai kai kurie apdegė, tai dėčiau 10 min nuo kepimo pradžios. O šiaip -fantastika.

    AtsakytiPanaikinti