2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Silkė su morkomis ir obuoliais




Kažkodėl taip paruošta silkė nėra kasdieniškas patiekalas, bet per didžiasias šventes ar kokius didesnius pietus ją visada  ruošiu. Ir žinoma su malonumu ją valgau.

1 silkė,
2 morkos,
1 svogūnas,
2 obuoliai (jei silkę dėsite ant jų, jei norite paprastai- užteks 1 vnt.)
truputis razinų,
2 v/š pomidorų padažo (naudoju ""Daumantų" naturalų),
cinamono,
kvepiačių pipirų grūdelių,
aliejaus.

  Silkė man skaniausia ta tikra, kuri parduodama visa. Su visa galva, pelekais, kaip tikra žuvis. Žinoma ji sūdyta, kažkaip Lietuvoje nesu mačiusi šviežios silkės. Nors  berašydama prisiminiau, kad kai buvau maža visada galvojau, kad silkės jau plaukioja sūrios. Jas pagauna, įdeda pipirų, lauro lapų ir sudėję į statines pardavinėja žmonėms. Kai vaikystės  prisiminimus kartą papasakojau vienam draugui, jis paklausė: tai tu gal galvojai, kad jūra nuo silkių sūri? Ne, apie tokį dalyką aš negalvojau...
  Taigi, naudokite silkę, kuri jums patinka. Tik supjaustytkite ją gabalėliais. Jei turite laiko ir noro, tai obuolius supjaustytkite griežinėliais ir apkepkite ant aliejaus iš abiejų pusių.




  Šiek tiek suminkštėjusius obuolius atsargiai su lopetėle  išimkite ir  išdėliokite  lėkštėje. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepkite su aliejumi. Kai jie taps permatomi suberkite stambiai tarkuotas morkas. Įdėkite pipirų ir uždenkite dangčiu. Kartas nuo karto pamaišykite. Kai morkos bus  minkštos sudėkite pomidorų padažą, įberkite cinamono. Išmaišykite  ir dar 1-2 min. pakepkite. Leiskite atvėsti. Ir tik kai atvės, jums liks ant obuolių puselių išdėlioti silkės  gabalėlius, o ant jų viršaus arbatinio šaukštelio pagalba uždėsite morkų garnyrą.
 Jei  tikrai neturite laiko taip žaisti. Tai kepkite svogūnus, dėkite morkas, o kai jos bus  minkštos suberkite  juostelėmis pjaustytą obuolį. Uždenkite dangčiu ir pakepkite kokias 3 min., o tada sudėkite pomidorų padažą ir cinamoną.
 Taip paruošti galite ir vieno kąsnio užkandukus. Tik mažesniais gabalėliais supjaustykite silkę.

Sudėtingumas: nesudėtinga

Receptas: iš kavinės "Pas Prancišką", Kaunas.


2 komentarai:

  1. Išbandėm vakar, tik obuolius sukroviau į bendrą masę. Skanumėlis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš dažniausiai irgi juos dedu kartu. Labai retai su obuolių griežinėliais žaidžiu. Skonis tai tikrai tas pats gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti