Kartais užtenka tik vienos nuotraukos pamatytos kažkur internete, kad suprastum, kad tokį patiekalą galima gaminti ir gaminti. Su begale įvairių interpretacijų jis kiekvieną kartą bus kitos.
Kas dar man patinka, kad tai užima labai mažai laiko ir tu gali kiekvieną kartą gaminti beveik iš to ką randi savo savo šaldytuve.
Jums reikės
500 gr. jautienos faršo (gali būti maišytas kažkiek su kiauliena), nes būtent jautiena yra sodresnio skonio,
250 gr. makaronų (tiks ir spiraliniai/ Fusilli, ir „kaspinėliai“/ Farfalle ir visi kurie yra kaip nors išgaubi, kad prie jų lengviau prikibtų padažas),
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
1- 2 v.š. lydyto svietsto ar aliejaus kepimui,
100 ml. grietinėlės arba riebios grietinės,
tarkuoto fermentinio sūrio kuris gerai lydosi (tiks Mocarela, Ementalis, Čederis, Gauda),
druskos ir pipirų.
Skirtingiems variantams, reikės tik
- - naminio pomidorų padažo (sezono metu galite naudoti šviežius pomidorus be odelės ir sėklų),
- - špinatų lapelių ir supjaustytų pievagrybių (rekomenduoju ruduosius, nes jie turi intensyvesnį kvapą),
- - nuvalytų ir supjaustytų miško grybų (voveraitės ar baravykai (nes kitus reikia apvirti). Kai jų nėra rekomenduoju šitake grybus,
- - supjaustytų mažais žiedynais brokolių ir grybų (pievagrybių ar šitake),
Smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite su lydytu sviestu, kol svogūnai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir po minutės mėsos faršą. Įbėrę druskos bei pipirų ir viską garai permaišę uždenkite dangčiu troškinkite apie 10 minučių.
Per tą laiką išvirkite makaronus.
Virkite pagal nurodymus esančius ant pakuotės. Dalį vandens likusio nuo virtų makaronų supilkite į puodelį, jo gali prireikti padažui atskiesti.
Kai faršas bus paruoštas sudėkite produktus iš jūsų tą kartą pasirinkto varianto ir dar kepkite keletą minučių.
Galiausiai supilkite grietinėlę, suberkite sūrį ir pateikite.
Jei padažas gavosi per „sausas“ (jo mažai), įpilkite šiek tiek vandens nuo virusių makaronų.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą