2025 m. kovo 14 d., penktadienis

Spanguolių ir pistacijų sausainiai

 


Jums reikės

150 gr. sviesto, suminkštinto,

100 gr. cukraus,

1 kiaušinio,

1 a.š. vanilės,

250 gr. miltų,

1/4 a.š. druskos,

1/4 stiklinės džiovintų spanguolių,

1/4 puodelio lukštentų pistacijų, susmulkintų

 

Dideliame dubenyje išplakite minkštą sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ir maišykite, kol susimaišys.

Į sviesto mišinį pamažu suberkite miltus ir druską, maišykite, kol viskas susimaišys.

Švelniai įmaišykite pjaustytas džiovintas spanguoles ir pistacijas, kol tolygiai pasiskirstys visoje tešloje.

Iš tešlos suformuokite į maždaug 4- 4.5 cm. skersmens rąstą. Sandariai apvyniokite plastikine plėvele ir šaldykite bent 1 valandą arba kol sutvirtės.

Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išimkite tešlos rastą iš šaldytuvo ir supjaustykite juos 1cm. storio apskritimais.

Sudėkite sausainius ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite apie 15 minučių arba kol kraštai taps švelniai auksiniai.

Leiskite sausainiams keletą minučių atvėsti ant kepimo skardos.

 


Sudėtingumas: nesudėtinga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą