2023 m. rugsėjo 9 d., šeštadienis

Varškės lietiniai blynai

                               

Šį receptą radau Kirvio Koto FB grupėje. Kažkaip suintrigavo receptas, kad šie lietiniai savyje turi varškės tačiau nėra kažkuo įdaryti. Bet iš tikro nieko jiems net nereikia, nebent užberti vaisių ant viršaus. Kas mėgsta gali gardinti juos sūdyta karamele ar klevų sirupu.

Aš pateikiau su karamelizuotais obuoliais (juk dabar pats jų sezonas) ir sūdyta karamele.

 



Blynams reikės

125 gr. varškės,

2 v.š. cukraus,

2 vnt. didelių kiaušinių,

250 gr. pieno + truputį daugiau,

druskos,

vanilės,

1/2a.š  kepimo miltelių,

125gr  miltų (persijotu),

25 gr. ištirpinto sviesto + Ghee sviesto lietinių kepimui.

 

Karamelizuotiems obuoliams reikės

2 obuolių,

50 gr.rudojo cukraus,

50 gr. sviesto

malto cinamono (nebūtinai)

 

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir leiskite jau šiek tiek atvėsti.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, varške, vanile, druska kol ištirps cukrus.

Supilkite pieną ir išmaišę suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išplakite, kad nepilktų miltų gumulėlių. Galiausiai supilkite ištirpintą sviestą. Dar kartą išmaišykite.

Pasiruoškite obuolius. Juos nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

Tame pačiame puode, kur tirpinote sviestą, vėl įdėkite sviestą, suberkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus beveik ištirps. Suberkite obuolius ir kepkite juos vis pamaišant, kol jie beveik suminkštės.

Per tą laiką miltai lietinių tešloje išbrinko, tai samčiu patikrinkite lietinių tešlos tirštumą. Įpilkite dar šiek tiek pieno, jei matote, kad tešla yra per tiršta.

Šie lietiniai kepa šiek tiek ilgiau nei įprasti, bet jie savo skoniu verti jūsų sugaišto laiko J


 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: ačiū Laura iene

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą