Man labai patiko
šios nepaprastai gaivios ir lengvos lašišos salotos. Tai buvo vienas iš
Velikdien (Velykų) ukrainiečių gaminamų patiekalų. Praėjus savaitei aš jau
svajojau apie jas vėl. Troškau pajusti tą nuostabų švelniai juntamą citrinos
žievelės lengvą poskonį susipynusi su obuolių ir lašišos skoniu. Šis Lenos gaminamas
užkandis tobulas ir karštam vasaros vakarui.
Patogu, kad šias
salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių.
Jums reikės
200 gr. keptos ar
troškintos lašišos,
110 gr. konservuotų
pievagrybių,
40 gr.
fermentinio sūrio,
½ obuolio,
1/3 citrinos,
1/3 raudonos
paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo,
truputį pipirų
mišinio,
majonezo.
Gražiausiai
atrodys, jei šias salotas sluoksniuosite specialioje konditerinėje formoje ar
bent skaidriame stikliniame inde.
Pradėkite
sluoksniuoti nuo smulkintos lašišos, citrinos supjaustytos mažais labai plonais
gabalėliais, kubeliais pjaustytais obuoliais ir smulkintais pievagrybiais.
Truputį pipirų mišinio užberkite ant lašišos.
Kiekvieną
sluoksnį pertepkite nedideliu kiekiu majonezo. Ant viršaus užberkite truputį
paprikos ir tarkuoto fermentinio sūrio.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: turiu vėl padėkoti Lenai už šį receptą J
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą