2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Sekmadienio pusryčiai: keptas kiaušinis su šparagais (smidrais)




 Tai tikriausiai vienas iš tų kelių kiaušinių patiekalų kurį aš valgau. Ir kurį aš tikrai dievinu. Sekmadienio pusryčiai todėl, kad jį, kokia dešimčia minučių užtruks pagaminti ilgiau nei įprastą kiaušinienę ar omletą. Be to, juk sekmadienio pusryčiai gali būti šiek tiek išskirtiniai.

Jums reikės
ryšulėlio žalių šparagų (smidrų) (užteks 2- 3 asmenims),
kiaušinių (asmeniui gal 1- 2),
šoninės riekelių (2-3 vienam asmeniui),
druskos, piprų mišinio.

   Nedideliame pasūdyto vandens kiekyje išvirkite šparagus (smidrus). Sudėkite juos nuplautus šiek tiek nulaužtais koteliais, jau į verdantį vandenį. Virkite apie 6- 9 min. arba tol kol šakutė įsmigs į kotelį.  Švieži lietuviški smidrai išverda daug greičiau, juos virkite apie 3- 4 min. Žalieji šparagai (smidrai) verda ilgiau už šviesius. Jei naudosite šviesius- jų kotelius nuskustite bulvių skustuku.
  Kol šparagai (smidrai) verda pakepkite šoninės riekeles arba kubeliais supjaustytą šoninę ar lašinukus. Kai šonimė apskrus išimkite ją ir padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Nuo išvirtų šparagų (smidrų) nupilkite vandenį ir supilkite juos į keptuvę kur kepėte šoninę. Trumpai apkepkite ir išdėliokite į lėkštes porcijomis. Tuoj pat atsargiai į keptuvę sumuškite kiaušinius ir juos padruskinę,  ir papipirinę iškepkite. Sudėkite juos ant šparagų (smidrų), o ant viršaus uždėkite iškeptos šoninės. Pateikite su juoda duona.
Sudėtingumas: vidutinis 

6 komentarai:

  1. Sveika sugrįžusi:) Smidrus su šonine labai mėgstu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pagaliau pradėjau vėl rašyti :-))) Pirmą kartą, grįžusi po visų kelionių, neturėjau visai tam noro. Matomai per ilgai keliavau :-)))
    Smidrai dar skanu ir su rukyta lašiša.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kur buvai? O tai aš irgi vos apšylu kojas ir vėl varau...tai labai įdomu kur kiti keliauja:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuo balandžio: Zermatas (slidinėjome), Los Andželas (vestuvės), Havajai (atostogos), Niujorkas, Londonas (su dviračiais), Kapris. Kažkaip visos kelionės susiplakė į vieną krūvą. Dabar jau namuose, ramiai sau :-)))
    O kur tu vis varai?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ai, aš tik FR, SP, UAE, SP, IT, SP ir dabar vėl FR:) Pažiūrėjau, kad metai jau persirito į kitą pusę, o LT ir mažokai pabuvau:))))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Odeta, gerai keliauji :-))) Aš Emiratuose nė karto nebuvau, bet norėčiau pabūti.

    AtsakytiPanaikinti