Rašydama apie befstrogeną minėjau, kad galimi ir kiti šio patiekalo  variantai. Šį kart- švelnesnio skonio a la Stroganovas su veršiena.  Siūlau pabandyti šį variantą, jei tik mėgstate patiekalus su  padažais.
Jums reikės:
500 gr.veršienos (geriausia- "kryžinė", įdealiausia- veršienos file),
2 svogūnų,
8- 10 rudųjų pievagrybių,
3 v.š. lydyto sviesto arba aliejaus,
150 gr. grietinėlės arba 40% "Dvaro" grietinės,
1 stikl. sultinio ar verdančio vandens (jei gaminsite iš išpjovos tai jokio papildomo skysčio nereikės),
pipirų, 
druskos.
   Veršieną  supjaustykite skersai raumenų apie 0.5 cm. gabaliukais. Ir tada dar 3  cm.  juostelėmis. Svogūnus susmulkinkite. Į aukštesniais kraštais keptuvę  dėkite sviesto ir kai jis įkais suberkite svogūnus, išmaišykite ir  uždengę apkepkite kol jie taps skaidrūs.
Tada sudėkite veršieną. Troškinkite ant vidutinio karščio, uždengę dangčiu, kol atsiradęs skystis visai išgaruos. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdykite, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Tada permaišykite troškinį ir vėl uždenkite dangčiu.
Jei reikia įpilkite verdančio sultinio ar vandens.
Kai mėsa taps minkšta  suberkite nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius. Įberkite druskos ir  pipirų.  Dar patroškinkite 5 min. ir supilkite grietinėlę ar grietinę, tačiau neuždenkite  dangčiu. Leiskite grietinėlei užvirti. Padažo tirštumą koreguokite pagal savo  norus. Jei padažas per tirštas- įpilkite truputį karšto sultinio ar karšto  vandens. Jei per skystas- padidinę kaitrą leiskite jam nugaruoti. 
   Jei naudosite padažui grietinę galite įberti 1/4 a.š. cukraus.
  A la Stoganovą pateikite  su bulvių koše ir šviežiomis salotomis sezono metu. Arba marinuotomis daržovėmis žiemą.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš restorano Sankt Petrburge 


 
labai geras šitas receptas, gaminau jau keletą kartų, tik aš dar įtarkuoju muskato.
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi Rasa, kad patiko befstrogeno receptas. Ir muskatas tikrai čia tinka :-)
AtsakytiPanaikinti