2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Sterko terinas


Gal būt per gražiai, per daug europietiškai įvardinau paprasčiausią sterko vyniotinį. Jo paruošimas dar paprastesnis negu lietuviškas "vyniotinio" pavadinimas. Tačiau skonis vertas šventinio stalo. Iš tiesų pati žuvis gan gera, tad ką iš jos bedarytumėte, visada patiekalas bus puikus.

Jums reikės:
2 sterko file be odos,
1 svogūno,
1 nedidelės morkos,
kiaušinio,
džiuvėsėlių arba manų kruopų,
truputis grietinėlės ar pieno džiuvėsėlių ar manų užmerkimui,
druskos, pipirų, krapų,
2 a.š. želatinos sultinio sustandinimui,
2 marlės apie 30x40cm. gabalėliai (parsiduoda visose vaitinėse).

   Džiuvėsėlius, manų kruopas arba batoną užpilkite grietinėle, kad apsemtų. Smulkiai supjaustytą svogūną vidutiniškai apkepkite. Sterko file sumalkite. Viską (džiuvėsėlius, svogūnus ir faršą) sumaišykite, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, krapų. Viską labai gerai išminkykite. Marlės gabalėlius sušlapinkite vandenyje. Pasitieskite ant  darbastalio ir ant jų uždėkite žuvies maltinius padalintus į dvi dalis. Marlės pagalba, jos kraštus keldami ir po truputį užlengdami suformuokite pailgus vyniuotinius.
   Į platų indą įpilkite šiek tiek verdančio vandens (jo turėtų būti apie 2cm.) dėkite vyniotinius ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 50 min. Jei tokio puodo neturite vyniotinius galite troškinti iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Tik, kad neapdžiūtų uždenkite indą folija.
    Likusiame nuo troškinimo sultinyje ištirpinkite vandenyje pabrinkytą želatiną. Jai pilnai ištirpus, sultinį supilkite į kokį nuors indą ir padėkite į šaldytuvą. Vyniuotinius su visu "įpakavimu" taip pat gerai atšaldykite. Tik prieš pateikiant į stalą išvyniokite ir dėkite į serviravimo indą. Jei jis nėra gilus, jame galite vyniotinį ir supjaustyti. Šalia padėkite drebučius.
   Prie šio vyniotinio puikiai tiks smulkiai supjaustyti marinuoti agurkai sumaišyti su majonezu. Arba virti ir po to kartu su keptais svogūnas pakepinti malti džiovinti baravykai. Juos taip pat sumaišykite su majonezu. Šie du majoneziniai padažai įdealiai tinka prie žuvų vyniotinių.
Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą