2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Marinuotos daržovės žiemai


Pagal šį receptą daržovės būna salstelėjusios su maloniai juntama rūgštele. Panašios, į marinuotas vokiškas salotas.

1 kg. morkų,
1 kg. paprikų,
1 kg. svogūnų,
1 kg. agurkų,
marinatui:
2 stikl. (500 ml) vyno acto 6 %,
2 stikl. cukraus,
2 stikl. vandens,
2 v.š. druskos,
po 6- 8 kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius,
šiek tiek aliejaus.

  Visas daržoves susmulkiname norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas ir agurkus pjaustau griežinėliais, svogūnus renkuosi super mažo dydžio ir juos pjaustau į keturias dalis, bet galima imti didesnius ir pjaustyti "plunksnelėmis", ar paprasčiausiai, kaip norite. Paprikas supjaustykite kubeliais ar šiaudeliais.
Iš visų sudėtinių dalių, išskyrus actą, užvirkite marinatą. Aliejaus įpilkite truputį, kokius 5-6 v.š.. Kai marinatas užvirs, į jį meskite pirmiausiai morkas. Pavirkite jas uždengtame puode 3 min. tada sumeskite papriką, išmaišykite ir vėl uždengę puodą virkite 4 minutes. Po to suberkite svogūnus, o po 2- min. agurkus. Viską išmaišykite ir uždengę puodą leiskite  daržovėms užvirti. Pažiūrėkite ar minkštos morkos ir paprikos. Jei- taip supilkite vyno actą, užvirnkite.Dėkite daržoves į stiklainius ir kiekvieną ką tik pridėtą daržovių indelį užsukite steriliu dangteliu.


 Sudėtingumas vidutinis

5 komentarai:

  1. Kad aš tam stiklainių turėčiau.. :) Čia nelabai kas atsargas dedasi. Bet aš labai mėgstu taip pamarinuotas daržoves.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anksčiau tokias salotas pirkdavau, bet matau kad ne ką prasčiau namie gaunasi...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Medėja, stiklainių yra pirkti, arba galima "prisitaupyti" nuo kitų konservuotų ir jau suvalgytų produktų. Na, nebent tingisi konservuoti. Seniau ir aš nieko žiemai nekonservuodavau. Nuvažiuodavau į parduotuvę ir nusipirkdavau ko reikia. Bet po truputį pradėjau. Ir kai įpratau ir pajutau, kad tai nesudėtinga (ypač kai tam laiko yra) tai sakyčiau kažkoks azartas net pagauna :-))))
    Maisto dieltante, tikrai namuose gal net geriau gaunasi. Juk pati žinai ką sudedi, visi produktai natūralūs. Ir kaina mažesnė namuose konservuojant.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dariau pagal šį receptą įvairias, ne tik čia paminėtas daržoves (papildomai dėjau cukinijas ir žiedinius kopūstus ir kt.), tai gavosi tikrai skaniai, rūgštokai, bet ne per daug. Ačiū autorei ;-)

    AtsakytiPanaikinti