2025 m. spalio 11 d., šeštadienis

Pasta su cukinijomis, paprikomis ir morkomis pagal Andrea



Visi ne kartą esame girdėję, kad genialumas slypi paprastume. Taip nutiko ir su italo šefo Andrea ruoštais makaronais.

Tikrai nieko per daug nesitikėjau, kai po jo gimtadienio, sekančiai dienai buvome vėl pakviesti į svečius suvalgyti pastos.

Tačiau… italo ruošti makaronai nepaliko nei vieno iš mūsų abejingo. Valgėme juos, kad net mūsų ausys lapsėjo ir kalbėjome, kad tik tikras italas gali taip pagaminti. O iki to valgymo matėme ir kaip jis juos ruošė.

Tad, dabar dalinuosi šiuo receptu su jumis.

Reikės

200 gr. makaronų (Penne),

vištienos vidinių file (nebūtina),

1 mėlynojo svogūno (supjaustyto 1 cm. storio plunksnelėmis),

1 morkos (supjaustytos 0.5 ar 1cm.  x 3 cm. gabaliukais),

po 1 mažos geltonos ir raudonos paprikos (supjaustytųs taip pat kaip morkos),

1 mažos cukinijos (taip pat panašiai supjaustytos),

½ taurės baltojo vyno,

Parmigiano reggiano tarkuoto sūrio,

alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų,

šalavijo lapelių.

 


Makaronus išvirkite pagal nurodymus esančius ant pakuotės. Nukoškite ir supilkite į didelį dubenį ar puodą. Vėliau su šiuo indu juos ir pateiksite. Indą su makaronais uždenkite ir geriau, kad jis būtų kažkur šalia, padėtas šiltai.

Keptuvėje ant alyvuogių  aliejaus apkepkite svogūną. Suberkite morkas, užberkite druskos ir uždengę dangčiu kepkite kol morkos bus beveik minkštos.

Suberkite papriką ir viską pamaišydami kepkite dar 2 minutes.

Suberkite cukiniją, įberkite (Šifonato stiliumi) smulkintus šalavijo lapus, įpilkite vyno ir troškinkite 1- 2 minutes.

Viską supilkite ant makaronų ir vėl indą su makaronais uždenkite.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepkite iš visų pusių vištienos vidines file. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Kepkite dar kelias minutes, kol mėsa iškeps. Vištieną taip pat suberkite į indą su makaronais.

Viską lengvai permaišykite ir pateikite.

Tegul tarkuoto Parmigiano sūrio užsiberia kiekvienas kiek nori.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: pagal virtuvės šefą Andrea

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą