2024 m. sausio 22 d., pirmadienis

Brokolių ir baltųjų pupelių salotos

 


Šiek tiek sotesnės salotos tinkančios žiemos viduriui. Rukola žiemos sezonui man pasirodė per lengva, tad vietoje jos aš salotas įdėjau į dešros (šiuo atveju chorizo) griežinėlius. Bet manau tiks, bet kokia, storesnė dešra.

Jums reikės

1 galvutės brokolių, tik žiedynai, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

½ šaukštelio rūkytos paprikos

¼ šaukštelio druskos

1 skardinės baltųjų pupelių (nusausintų),

2 virtų kiaušinių,

¼ raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais,

2 saujų rukolos (žiemos sezonu rekomenduoju naudoti vytintą ar rūkytą dešrą.

majonezo.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200C temperatūros. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos užpilkite alyvuogių aliejaus, jį paskirstykite ir suberkite brokolius, rūkytą papriką ir druską. Skrudinkite 15- 20 minučių.

Atvėsusius brokolius sudėkite į indą ir sumaišykite su pupelėmis, svogūnu, kiaušiniais ir rukola.

Šias salotas taip pat galite pateikti su dešros griežinėliais.

 


Sudėtingumas: paprasta,

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą