2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Zebras

 
 
  Greitas ir labai paprastas kepinys. Toks, kurį gali išsikepti kiekvienas, net ir tas, kuris tik pradeda mokytis kepti.

Jums reikės

3 kiaušinių,
2 stikl. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3/4 stikl. obuolių sulčių ar mineralinio vandens,
1/3 stikl. romo (jei jo nepilsite, tai obuolių sulčių ar mineralinio vandens pilkite 1 stiklinę),
1 stikl. aliejaus,
2 stikl. miltų,
2 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. kakavos miltelių,
2 v.š. miltų.
 
   Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai (iki baltumo) išplakite mikseriu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite sultis, romą ir aliejų. Viską gerai išplakite.
   Tešlą padalinkite pusiau, t.y. pusę tešlos nupilkite į kitą indą. Į vieną atskirtą masę įdėkite 2 v.š. miltų, o į kitą- 3 v.š. kakavos miltelių. Pirmiausia išplakite tešlą su miltais, o po to- su kakava.
   Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. O kol orkaitė įkais supilstykite tešlą į sviestiniu popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą formą.
 
 
   Kad kepinys būtų panašus į zebrą tešlą į formą dėliokite po šaukštą. Šaukštą vienos masės į patį formos centrą, šaukštą kitos masės vėl į patį centrą. Ir taip, kol išdėliosite visą tešlą. Kad būtų paprasčiau turėkite du šaukštus.
 
 
Kepkite 1 val. Ar kepinys iškepęs patikrinkite pagaliuku. Ištraukus pagaliuką iš pilnai iškepusio kepinio- jis turi būti sausas.
 
 
Sudėtingumas: nesudėtinga
Receptas: iš interneto (SM forumo)

2 komentarai:

  1. Tikiuos kada nors išmokt ir aš šitą grožį kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medėja, patikėk, kad to net mokintis nereikia :-))) Juk su šaukštu košę drėbtelt moki, o čia tik, tą judesį daug kartų teks daryti :-)

    AtsakytiPanaikinti