2014 m. sausio 22 d., trečiadienis

Viščiukas "Tabaka"

   

Šiandiena taip viščiukas buvo kepamas pagal vyro prašymą. Tikriausiai daugelisi vyrų mėgstai paprastus receptus, be jokių įmantrybių. Tik mums moterims vis norisi pagaminti ką nors tokio labiau išskirtinio, dar nenusibodusio. Bet šį kartą ant mūsų stalo paprastas klasikinis viščiukas "Tabaka". 

Dviems porcijoms reikės

dviejų po 600- 700 gr. mažyčių viščiukų (kartais naudoju kukurūzinius viščiukus),
3- 5 a.š. "Tkemali" padažo (jei jo neturite naudokite 1/2 citrinos sulčių, truputį krapų, petražolių ir kalendros),
penkių pipirų mišinio,
saldžiosios paprikos miltelių,
druskos,
1 v.š. lydyto sviesto arba  2 v.š. aliejaus kepimui.

  Viščiukus atlaisvinkite nuo visokių suraišiojimų (jei jie suraišioti), nuplaukite ir perpjaukite per krūtinėlę pusiau. Išvalykite gerai visą jų vidų ir dar kartą perplaukite.  Viščiuką dėkite ant lygaus paviršiaus, išklokite jį ir gerai paspauskite rankomis, kad jis taptų kuo plokštesnis. Taip pasielkite ir su antruoju viščiuku.
  Viščiukus sudėkite į indą ir ištrinkite juos "Tkemali" padažu. Šiuo padažu ištrinkite ne tik viščiukų išorę, bet ir jų vidų. Taip pat iš visų pusių užberkite pipirais. Palikite bent valandai pasimarinuoti. 
  Įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą ar supilkite aliejų ir įdėkite vieną viščiuką odele į keptuvės dugną. Viščiuką abiejomis rankomis paspauskite ir kelias sekundes taip palaikykite. Po nepilnos minutės viščiukas jau pats bus prisispaudęs prie keptuvės. Vieną pusę kepkite apie 3- 4 min. Tuomet viščiuką apverskite ir dar kelias minutes apkepkite. Apkeptą viščiuką dėkite į kepimo skardą su pakilusiomis grotelėmis. Antrąjį viščiuką apkepkite lygiai taip pat.
  Viščiukus po truputį apiberkite druską (iš visų pusių) ir dėkite į įkaitintą iki 200C orkaitę. Kepkite 30 min. Jei jūsų viščiukas didesnio svorio, kepkite orkaitėje ilgiau. Iškeptą viščiuką dar bent 15 min. palaikykite orkaitėje. 


  Nors tikrasis viščiukas "Tabaka" kepasi keptuvėje jį gerai paslėgus, tačiau kad ir didelė mano keptuvė, bet du viščiukai joje niekaip neišsitenka. Tad, daug paprasčiau jį tik apkepus kišti į orkaitę ir ten baigti kepti. Skonis tikrai nesikeičia, o kepti lengviau orkaitėje. Tuo labaiu, kad vienu metu galima iškepti net kelias porcijas.
  Viščiukus "Tabaka" pateikite su aštriais džemais ar padažais. Prie jų tiks chačiapuri,  ciabata ar paprasčiausiai balta skrudinta duona, 

Sudėtingumas: paprasta

4 komentarai:

  1. Koks nostalgiškus prisiminimus sukeliantis patiekalas.. :) Neįsivaizduoju kada paskutinį kartą valgiau viščiuką tabaka :) o vaikystėj tai tikriausiai už jį nieko skanesnio nebuvo (gal tik išskyrus griliažinį tortą)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes visi turime savo mylimus patiekalus :-) Vieni likę nuo vaikystės prisiminimų, dar kiti atsiranda laikui bėgant. Man prisiminimus kelia ne viščiukas "Tabaka", o "Viščiukas su česnakiniu padažu". Tik tokį, senais laikais, valgydavome per atostogas Sočyje. O griliažinį torto gabaliuką visai nesenai buvau nusipirkusi. Buvo toks tikras, tikras. Skanu buvo su kava :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kur Jus perkate tokius mažus ar kukurūzinius viščiukus?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tanya, šiuo metu visose didesnėse Maximose jų yra.

    AtsakytiPanaikinti