2013 m. lapkričio 25 d., pirmadienis

Špinatų lapelių sriuba

 
 Šiandiena bevaikštant po parduotuvę sugalvojau, kad noriu "Monte Pacis" restorane ragautos špinatų sriubos. Sultinys jau buvo iš vakaro išvirtas, tad beliko nusipirkti špinatų ir sūrių juodųjų alyvuogių. Špinatų, skirtų salotoms (sriubai tinka bet kokie švieži špinatai) radau nesunkiai, bet sūrių alyvuogių teko keliuose skyriuose paieškoti. Kažkaip tikėjausi jas rasti prie sveriamų marinuotų alyvuogių, tačiau tokių nedidelių ir pasiraukšlėjusių- nebuvo. Tad dar kartą apėjusi lentynas su alyvuogėmis, radau jas plastiko įpakavime. Jos būna ir stikliniuose indeliuose, bet visuomet supakuotos sausos, be jokio skysčio. Tokios alyvuogės, ir būtent tik tokios, ypač dera prie šios sriubos. O pati sriuba tikrai verta didžiausių liaupsių. Pabandykite ir tuo įsitikinsite patys.

Jums reikės (skirta 2- 3 asmenims)
1 l. jautienos arba paukštienos sultinio.
1 labai mažo svogūno,
1- 2 česnako skiltelių,
1 didelės bulvės,
70 gr. (1 maišelio) špinatų lapelių,
50 gr. sūrių juodų alyvuogių,
pipirų mišinio,
alyvuogių aliejaus.

   Nedideliame alyvuogių aliejaus kiekyje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs, supilkite juos į verdantį sultinį. Jei sriubas verdate storadugniame puode, svogūną su česnaku kepinkite iš kart jame.
  Sudėkite smulkiais šiaudeliais supjaustytą bulvę ir virkite kol ji suminkštės. Špinatus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Suberkite į bebaigiančias virti bulves. Įberkite truputį pipirų ir dar kelias minutes pavirkite.
  Iš alyvuogų pašalinkite kauliukus ir jas smulkiai supjaustykite.
  Supilstykite sriubą į lėkštes ir užberkite juostą alyvuogių. Kas pageidauja pasiūlykite baltos cebatos ar skrudinto batono riekelę.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: restoranas "Monte Paci" Kaune

2 komentarai:

  1. Super, nes man tos trintos sriubos varo neviltį. Ir kodėl negali save gerbentys restoranai pateikti natūralių, kur matosi visos sudedamosios sriubos dalys, sriubų? Va ęia tai nors sriuba, valgai ir matai ką valgai:) Aš viešose vietose nevalgau sriubų, nes dažniausiai jos būna trintos ( o man labai svarbu žinoti ką ragauju). Išbandysiu, turiu kaip tik šaldiklyje jaunų špinatų:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Trintas sriubas lengviausia išvirti, todėl kai kurie restoranai eina lengviausiu keliu. O geruose restoranuose, tai trintų sriubų nelabai rasi.
      Odeta, o kaip šaldyti špinatai? Nebūna į košę pavirtę?

      Panaikinti