2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Nuostabusis Camembertas

    
   Iš tikro taip ir yra. Galėčiau tikrai girti ir dar kartą girti tą nuostabų sūrio ir visų prie jo derančių prieskonių derinį. Bet trumpai rašant- tai yra tobula. Viskas kartu su sūriu, česnakine ciabata ir vyno taure. Puikios nedidelės vaišės, ar tik įžanga į jas. Labai greita ir lengva paruošti. O rezultatas pritrenkiantis. Mėgstu tokius nesudėtingus "aukštojo pilotažo" patiekalus.


    Paskaičiusi Mindaugo vaišes draugiui iš kart žinojau, kad taip paruoštą sūrį, tikrai bandysiu kepti. Yra receptų kuriuos skaitydama jau supranti, kad tai bus skanu.
   Pirmasis bandymas buvo be česnako, nes turėjau lėkti į merginų vakarėlį. Nors puikiai žinau, kad keptas česnakas visai priešingybė žaliam, bet vis tik suabejojau, ir jo nedėjau. Iš tikro pirmą kart gamindama niekuomet nekeičiu recepto sudėties, bet pasirodo visada būna pirmas kartas, kai tą taisyklę sulaužai.
  Na, ir nedėdama česnako žiauriai pralošiau skoniu. Gavosi- absoliučiai neišbaigta... valgai ir jauti, kad kažko neparastai trūksta.
   Šį kart sūrį kepiau beveik pagal visas taisykles. Tik nebūtina jo taip beprotiškai užlankstyti ir taip ilgai kankinti orkaitėje. Čia taisykles laužiau, nors pirmą kart kepdama laikiausi visko (išskyrus česnaką) papunkčiui.

Taigi, jums reikės:
Camembert sūrio,
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės (naudojau džiovintą),
truputis rozmarino,
pipirų mišinio,
1 česnako skiltelė,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. balto vyno.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Sūrį išvyniokite ir padėkite ant gabalėlio sviestinio popieriaus ir folijos. Galite folijos kraštus šiek tiek užlenkti. Sūrį subadykite peiliu. Užpilkite šlakeliu vyno ir aliejaus. Užberkite apelsinų žievelių, rozmarinų, pipirų, smulkiai kapoto česnako.  Kepkite orkaitėje apie 15- 20 min. kol sūris šiek tiek pakils. Pateikite su česnakine duona.


Česnakinei duonai supjaustykite baltą` ciabatą ir apšlakstę aliejaus, smulkintų česnakų ir žolelių mišiniu trumpai apkepkite orkaitėje ant grotelių.


Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. Dalia, džiaugiuosi, jog patiko ;) su Naujais!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su Naujais, Mindaugai ir tave!
    O camembertas daug kam patiko, ne man vienai :-)

    AtsakytiPanaikinti