2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Vištienos paprikašas (Vengrija)




Po nemažos atostogų pertraukėlės vėl pradedu rašyti savo virtuvės dienoraštį. Paskutinės atostogos kalnuose buvo labai gurmaniškos. Bet apie jas vėliau...
Dabar paprasti ir išbandyti receptai. Žinoma, tų receptų ir nuotraukų pas mane vis kaupiasi, tarp kelionių nespėju jums kažko naujo parašyti, nors gaminu kasdien. Tad, dabar greitai pagaminamas vištienos paprikašas.
2 asmenims reikės:
1 vištos krūtinėlės  (arba vištienos mėsos gabaliukų su kaulais, tiks kulšelės, blauzdelės),
1 svogūnas,
1 paprika ( teisingiau būtų žalia, bet tiks ir raudona),
2-3 v.š.grietinės (Dvaro 40% riebumo),
1/3 a.š. miltų,
lydyto sviesto,
paprikos miltelių, petražolių, druskos.
Naminių arba storesnių makaronų su kiaušiniais.
Ištirpinkite gilioje keptuvėje ar puode lydytą sviestą ir apkepkite jame smulkintą svogūną. Kai svogūnas taps permatomas, sudėkite gabalėliais supjaustytą vištieną ir dar pakepkite. Suberkite papriką, druską ir jei reikia įpilkite truputį verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite mėsą kol ji taps beveik minkšta. Tada sudėkite supjaustytą papriką ir dar patroškinkite kokias 10-15 min. Sudėkite grietinę sumaišytą su trupučiu miltų ir užvirinkite. Per tą laiką, kai baiginėjasi troškintis mėsa, galite išvirti makaronus. Prieš pateikiant užbarstykite susmulkintų petražolių.
Orginaliame vengriškos virtuvės recepte reikia dėti dar ir pomidorų. Bet kartais, o ypač ne sezono metu, aš jų nededu.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: Karoj Gundel "Malaja Vengerskaya povarennaja knyga"

1 komentaras: