2010 m. gruodžio 6 d., pirmadienis

Aštri sriuba su saldžiosiomis paprikomis


  Sakoma, kad norint išvirti skanią sriubą, ją verdant reikia septynis kartus ragauti. Bent jau verdant šią sriubą turėtų taip būti.

Jums reikės:
mėsos sultinio,
bulvių,
paprikų,
svogūno galvutės,
kelių česnako skiltelių,
pomidorų ar jų padažo,
aitriosios paprikos ar jos miltelių, arba galima keletą lašų Tobasco padažo,
kelių juodų ir kvepiančių pipirų grūdelių,
2 lauro lapų,
petražolių,
alyvuogių aliejaus.
   Įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Supilkite sultinį ir kai jis užvirs sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Bulves geriausiai pjaustyti paskutiniu kubelio pjūviu jas įlaužiant. Šį labai gerą patarimą iš Beatos išmokau. Tada bulvės tokios truputį užapvalintais kampais gaunasi, kokios truputį suvirę, bet nevisai. Kai jos apvirs suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Dar truputį apie 5 min. pavirkite. Paprika turi būti ne visai išvirusi, tokia pusiau. Įdėkite pjaustytą pomidorą ar jo padažą užvirkite, išgriebkite lauro lapus (nes paplaukioję ilgiau jie suteiks ne kvapą o kartumą), suberkite susmulkintas petražoles ir išjunkite viryklę. Sriuba išvirusi. Dar paskutinį kartą paragaukite ar netrūksta druskos ir aštrumo. Aštrumui sustiprinti galite įlašinti kelis Tobasco padažo lašelius. Kas mėgstate natūralų česnako skonį išspauskite dar česnako, tačiau jo jau neužvirinkite.
   Į šią sriubą puikiai tinka įdėti keletą juodųjų alyvuogių. Jei dėsite jas, dėkite kartu su pomidorais.

Sudėtingumas: lengva

2 komentarai:

  1. Paprikų maždaug tiek kiek bulvių. Nerašiau kiekių, nes neaišku kiek tos sriubos kiekvienas verdate. Bet jei reikia, būtinai pradėsiu rašyti. Dviem lėkštėms- viena didesnė bulvė ir viena didelė paprika. Spalva nesvarbi. Bet man gaunasi, kad raudona po ranka pakliūna. Su žalia paprika sriuba bus truputį aitresnė, bet ne aštresnė.

    AtsakytiPanaikinti