Dar viena trinta sriuba kurioje galima laisvai rinktis papildomus produktus, kad kiekvieną kartą išgauti vis kitokį skonį.
Jums reikės
1 poro,
3 bulvių,
2 skiltelės česnako
1 šaloto,
20 gr. sviesto,
mėsos ar daržovių sultinio,
1 v. š. baltojo miso arba grietinės + lydyto sūrio arba grietinėlės + balto vyno arba pomidorų.
Pateikimui
moliūgų sėklų,
džiovintų gėlių žiedlapių
taip pat tiks skrudinti baltos duonos kubeliai.
Porus nuplaukite. Nulupkite bulves, česnako skiltelę ir šalotus. Bulves supjaustykite gabalėliais, porą – 2 cm gabalėliais, o šalotą ir česnaką smulkiai supjaustykite.
Troškinimo inde ištirpinkite sviestą, suberkite pjaustytą porą apkepkite apie 3 minutes. Suberkite šalotą ir česnaką. Leiskite jiems dar kepti apie 2 minutes.
Į puodą įpilkite sultinio, suberkite bulves, porus. Virkite uždengę 25 minutes.
Jei dėsite pomidorus supjaustykite juos ir suberkite į sriubą. Pavirkite dar 5 minutes.
Arba sudėkite jūsų pasirinktus priedus, kaip miso, baltą vyną (jį reikėtų taip pat kelias minute pavirti, kad išgaruotų alkoholis ir liktų tik balto vyno poskonis.
Sudėkite grietinę ar įpilkite grietinėlės.
Įleidžiamu trintuvu sutrinkite sriubą iki vienalytės masės
Patiekite karštą su moliūgų sėklomis, džiovintų gėlių žiedlapiais ar baltos duonos kubeliais.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą