Taip paruoštą silkę mes nusipirkome mūsų kelionėje su šunimis po Skandinaviją. Tuose kraštuose visada, jei tik užsukame į maisto prekių parduotuves, apžiūrime silkių asortimentą. Ir visada bent keletas įvairių skonių silkių keliauja į mūsų krepšius ne tik kaip lauktuvėms namiškiams. Labai įdomu juk išragauti, tai ką jie gamina ir parduoda.
Mano receptų lobyne yra Silkė su kariu. Ji ruošiama su keptais svogūnais pagal švedišką receptą. Danai į tokią silkę dar prideda smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių. Tikrai skanu abu variantai. Išbandykite.
Ši silkė tiems, kurie nemėgsta svogūnų. Jų joje nėra. Vien tik karis, obuoliai ir žinoma pati silkė grietinės- majonezo apsuptyje. Kad išgauti tobulą skonį, reikia silkę, bent per naktį palaikyti marinate ir tik po to jau ruošti karį su obuoliais. Neišsigąskite aprašymas pasirodys ilgas, tačiau pats parošimas greitas. Pačią ilgiausia laiko dalį užims laukimas kada tą silkę bus galima valgyti.
Žinoma, galima eiti paprasčiausiu keliu. Pirkti jau paruoštas silkės puseles ir tupdyti ją į karį su obuoliais. Tačiau bent kartą pabandykite pasigaminti silkę pagal visas taisykles J)))
Taigi, jums reikės
1 didelės silkės su galva,
1 didelio obuolio,
2 v.š. grietinės,
2 v.š. majonezo,
čiobrelių.
marinatui:
50 ml. 9% acto,
100 ml. cukraus,
150 ml. vandens,
5 gvazdikėlių,
5 kvepiančių pipirų,
1 lauro lapo,
1 svogūno.
Marinatą virkite kol ištirps cukrus. Tuomet suberkite plonai plunksnelėmis supjaustytą svogūną ir iš karto nukelkite puodą nuo ugnies. Atvėsinkite.
Kol marinatas vėsta išvalykite silkę. Nupjaukite galvą, perjaukite pilvą, ir išimkite vidurius. Perpjaukite odelę per visą nugarą ir nulupkite odą. Tada, piršto pagalba (jį stumiant per stuburą) atskirkite vieną silkės puselę. Apveskite silkę ir pakartokite tą veiksmą dar kartą.
Išrinkite didesnius kaulus ir supjaustykite silkę.
Supjaustytas 1 ar 1.5 cm. gabaliukais silkes sudėkite į atvėsusį marinatą ir palikite per naktį šaltai pasimarinuoti.
Kitą dieną išimkite silkės gabaliukus iš marinato ir sudėkite juos į dubenį. Leiskite marinatui nuo silkės dar nuvarvėti ir po kelių minučių nupilkite nuvarvėjusį marinato likutį.
Supjaustykite nuluptą obuolį smulkiais šiaudeliais ir suberkite jį į dubenį su silke. Įdėkite grietinės, majonezo, įberkite šviežio ar džiovinto čiobrelio ir išmaišykite.
Leiskite silkei dar pabūti kelias valandas šaltai, kad skoniai susijungtų.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą