2025 m. vasario 3 d., pirmadienis

Mišrainės su kepta duona ir obuoliais

 


Dvi labai panašios mišrainės su kepta duona ir obuoliais.

Viena, tai garsioji mišrainė ‚Astra‘, kurią visada galėdavai rasti to pačio pavadinimo kavinėje Kaune, Laisvės alėjoje. Kita matomai sukurta jau namų virtuvėje, truputį sotesnė, su pupelėmis.

 

Mišrainė ‚Astra‘

Jums reikės- lygiomis dalimis

 fermentinio sūrio,

obuolių,

virtų kiaušinių,

juodos duonos,

½- 1 a.š. kmynų,

druskos pipirų,

majonezo,

aliejaus.

 

Kmynus užplikykite labai nedideliu kiekiu verdančio vandens.

Duonos riekelės supjaustykite 1.5 x 1.5 cm kubeliais ir pakepinkite su nedideliu kiekiu aliejaus.

Atvėsusią duona sumaišykite su tokio pat dydžio kubeliais supjaustytais obuoliais (jie turi būti nulupti), fermentiniu sūriu ir smulkiau supjaustytais kiaušiniais.

Kmynus nusausinkite ir užberkite ant ruošiamos mišrainės. Taip pat užberkite druskos, bei pipirų mišinio.

Viską sumaišę su majonezu iš karto pateikite.

 

Mišrainės su kepta duona ir pupelėmis

 

Jums reikės- lygiomis dalimis

virtų baltųjų pupelių,

fermentinio sūrio,

obuolių,

virtų kiaušinių,

juodos duonos,

druskos pipirų,

majonezo,

aliejaus.

Duonos riekelės supjaustykite 1.5 x 1.5 cm kubeliais ir pakepinkite su nedideliu kiekiu aliejaus.

Atvėsusią duona sumaišykite su tokio pat dydžio kubeliais supjaustytais obuoliais (jie turi būti nulupti), fermentiniu sūriu, smulkiau supjaustytais kiaušiniais ir pupelėmis.

Užberkite druskos, bei pipirų mišinio.

Viską sumaišę su majonezu iš karto pateikite.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš technologinių receptūrų rinkinio

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą