2023 m. spalio 19 d., ketvirtadienis

Brokolių ir avinžirnių salotos su kariu bei vištiena

 


Šios salotos buvo skirtos vegetarams. Tačiau jas bevalgydama pagalvojau, kad nuo pietų yra likę gabalėlis keptos vištienos. Nepatingėjau ir kelis gabalėlius jos sumečiau į savo salotų lėkštę. Tuomet ir supratau, kad ir taip skanios brokolių salotos bus dar skanesnės su kepta vištiena J))))

 

Jums reikės

šviežio brokolio, labai smulkiai pjaustyto,

1 sutarkuotos morkos,

virtų avinžirnių, (jei naudosite konservuotus, tai nuplautų ir nusausintų),

keptos paukštienos (susmulkintos),

skrudintų griežinėliais pjaustytų migdolų,

džiovintų spanguolių,

žalių svogūno laiškų, supjaustytų,

kapotos šviežios kalendros,

 

padažui:

majonezo,

1-  2 v.š virinto kambario temperatūros vandens (padažui praskiesti),

1 skiltelės išspausto česnako,

 1 a. š. geltonojo kario miltelių,

 ½ šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero (nebūtinai),

 ½ a. š. maltos ciberžolės (nebūtinai),

druskos

šviežiai malti juodųjų pipirų.

 


     Į didelį dubenį suberkite smulkiai pjaustytus brokolius, avinžirnius, morkas, vištieną, migdolus, spanguoles, žalius svogūnus ir kalendrą.

     Pagaminkite padažą- mažame dubenyje suplakdami padažui skirtus ingredientus ir užpilkite ant ruošiamų salotų.

Prieš pateikiant išmaišykite.

Jei norite, truputį minkštesnių brokolių- sumaišytas salotas palaikykite pusdienį.

Salotos puikiai išsilaiko kelias dienas.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: pagal  Monique Volz

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą