2021 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Žuvis drebučiuose

 


Patiekalas iš vaikystės. Tėvų namuose ant šventinio stalo visada būdavo arba karpis drebučiuose arba įdaryti karpio gabalėliai. Tačiau taip paruoštas karpis yra lengviausiai pagaminamas patiekalas. Ir net keista, kad šį šventinį patiekalą išdrįsau gaminti tik visai nesenai ir dar keista, kad jį aplamai mažai kas gamina. Karpis ar plačiakaktis (pastarasis turi mažiau kaulų ir aš dažniau gaminu iš jo) galėtų, net savaitgaliais būti ant mūsų stalo.

Jums reikės

½ plačiakakčio arba karpio,

1 morkos,

¼ burokėlio,

1 svogūno,

1 saliero stiebo,

keletos kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių,

1 lauro lapo,

druskos,

krapų šakelės,

1 a.š. želatinos.

 

Nuo žuvies nuvalykite žvynus, nukirpkite pelekus ir žuvį supjustykite gabalėliais.

Į puodą įpilkite stiklinę vandens ir kai vanduo užvirs sudėkite visas supjaustytas daržoves, prieskonius ir žuvį (taip pat ir pelekus). Įberkite druskos. Ant nedidelės kaitros žuvį virkite 1 val.

Po to šiek tiek pravėsusią žuvį išimkite ir sudėkite į serviravimo lėkštę, sultinį nukoškite ir įberkite želetiną. Gerai išmaišykite ir kai ji ištirps, atsargiai  užpilkite sultinį ant žuvies.

Įdėją keletą morkos griežinėlių ir krapų, leiskite žuviai pilnai atšalti, o sultiniui sustingti.

 


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą