2015 m. liepos 10 d., penktadienis

Su traškiomis daržovėmis orkaitėje kepta jautiena

 
  Jau kaip ir įprasta, kad įvairius troškinius gaminame rudenį ar žiemą. Tačiau šis jautienos troškinys labiau vasarinis, nes dedama labai daug šviežių daržovių, kurios orkaitėje kepamos tik keliolika minučių. Tai lengvai paruošiamas ir tikrai labai skaunus patiekalas iš jautienos.

Jums reikės
 
600 gr. jautienos (rinkitės kokybiškesnę mėsą pvz. vidinę jautienos file ar "kryžinę"),
1/2 - 1 a.š. saldžiosios paprikos,
pipirų mišinio,
1- 2 v.š alyvuogių aliejaus
12 labai mažų bulvyčių,
1 nedidelio svogūno,
3- 4 česnako skiltelių,
2 nedidelių morkų,
2 paprikų (skirtingų spalvų),
2 saliero stiebų,
1 jaunos mažos cukinijos,
1 pomidoras,
provanso žolelių,
druskos.

  Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sudėję į kepimo indą užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens. Sandariai uždenkite ir troškinkite kol jautiena taps minkšta. Jei reikia įpilkite vis verdančio vandens.
  Kai mėsa taps minkšta sudėkite bulvytes. Įberkite druskos, paprikos ir pipirų. Jei neturite labai mažų bulvyčių, naudokite didesnes, tik jas smulkiau supjaustykite. Tačiau mažos bulvytės yra žymiai skanesnės.
  Kai bulvės bus iškepę sudėkite pjaustytas daržoves, suberkite provanso žoleles. Nebeuždenkite troškinio. Troškinkite dar apie 15- 20 min. Skysčio troškinyje turi likti labai mažai, o daržovės neturi perkepti ir visiškai suminkštėti.  
 
Sudėtingumas paprasta  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą