2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Kepta veršienos file su bulvių riekelėmis ir trumpai apkeptais špinatais

 
   Tai lengvai paruošiamas šventinis patiekalas. Na, nebūtinai šventinis, bet puikiai tinkantis iškilmingesniems sekmadienio pietums.
Jums reikės
veršienos vidinės išpjovos file (jos užteks 2- 3 asmenims),
bulvių (kiekvienam asmeniui po 1 vidutinio dydžio),
400 gr. špinatų užteks 2 asmenims (naudojami didesniais lapais),
1 svogūnas,
2 česnako siltelės,
pipirų, provanso žolelių,
1 v.š. sviesto

padažui
100 gr. grietinėlės,
1/2 a.š. miltų,
1 a.š. sviesto,
 1/2 taurės balto vyno,
druskos, muskato riešuto ar pipirų.
   Nuplovę ir nusausinę veršienos file įtrinkite pipirais, provanso žolelėmis ir jei yra laiko galite ją per naktį pamarinuoti laikydami šaldytuve.
   Nuskuskite bulves ir jas supjaustykite plonomis riekelėmis  Pjaustykite taip, kad bulvė neprarastų savo bulvės formos. Visas bulves sudėkite į kepimo skardą ir truputį palenkite kiekvieną, kad jų riekelės truputį pasislinktų. Apšlakstykite aliejumi, įpilkite 1 cm. karšto vandens ir kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje.
   Keptuvėje ant sviesto ar aliejaus iš visų pusių apkepkite veršieną vos po kelias minutes ir sudėję į kepimo skardą kur kepa bulvės ir dar kepkite apie 60 min.. Jei reikia viską uždenkite aliuminio folija.
O kol bulvės ir veršiena kepa pasiruoškite padažą ir špinatų garnyrą.
   Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite miltus į nedidelį kiekį grietinėlės ir gerai juos išmaišykite. Tuomet visus padažo komponentus supilkite į keptuvę su sviestu ir virkite nuolat pamaišydami, kol padažas gausis reikiamo tirštumo.
    Nuplaukite špinatus ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Susmulkintą svogūną kartu su česnaku pakepinkite  svieste ar su aliejumi. Kai svogūnas taps skaidrus sudėkite supjaustytus špinatus, įberkite pipirų ir druskos. Maišykite, nes špinatai labai greitai suminkštėja.
   Prieš pateikdami veršienos file supjaustykite griežinėliais.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas; iš kažkokio restorano

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą