2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis


   Tikrų tikriausia agurkinė verdama su inkstais. Bet... nelabai aš mėgstu subproduktus, na nebent jautienos liežuvis ir kepenėlės. Tad, šis receptas be inkstukų bus. Jei norite autentiškos su inkstais- tai tik trumpai: jie išverdami atskirai ir po to supjaustyti sudedami į sriubą jai baigiant virti.
   O dabar apie tą- be inkstų.
   Šiai sriubai, kaip pagrindas geriausiai tinka jautienos sultinys. Jį galite išsivirti iš jautienos mėsos su kaulais, jautienos krūtinėlės ar jautienos kulninės mėsos. Iš bet kokios jautienos, tik ne jautienos file. Tai jau per žiaurus tobulo kepsnio naikinimas būtų.

Jums reikės
1l. jautienos sultinio,
1 svogūnas,
1 morka,
2 v.š. perlinių kruopų,
2-3 bulvės,
2-3 rauginti agurkai,
truputis lydyto sviesto,
lauro lapas, truputis pipirų, krapų, jei norite,
druskos,
grietinės, jei norite.

   Perlines kruopas užmerkite iš vakaro. Prieš tai kelis kartus jas perplaukite.
   Kitą dieną kruopas virkite apie 20- 25 min. Keptuvėje ant lydyto sviesto ar trupučio aliejaus pakepkite svogūnus ir kai jie taps skaidrūs, suberkite smulkiai supjaustytas morkas. Dar šiek tiek apkepkite.
   Į verdantį sultinį sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, sumeskite kubeliais supjaustytas bulves, įmeskite lauro lapą. Virkite kol bulvės suminkštės. Tuomet sudėkite šiaudeliais pjaustytus raugintus agurkus. Įberkite šiek tiek pipirų ir suberkite išvirtas perlines kruopas. Dar pavirkite apie 15 min. Išimkite lauro lapą. Paragaukite ar netrūksta druskos ir prieskonių. Leiskite sriubai kažkurį klaiką pastovėti, kad subręstų skonis.
  Tiems kas mėgsta sriubą pateikite su grietine.

Sudėtingumas: nesudėtinga

3 komentarai:

  1. Medėja, čia ta sriuba iš senų prisiminimų ir pas mane :-) Tikriausiai iš kartos į kartą perduodama.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia, kviečiu pažaisti http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti