2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Krabų mėsos salotos

   
   Tikriausiai blogai parašiau pavadinimą. Nes paskaitę apie krabus niekas ir nesusidomės šiomis salotomis. Juk krabų Lietuvoje niekas neveisia ir jie patys pas mus nesiveisia. Net ir tie, kurie tik didžiuosiuose prekybos centruose,  guli išdidžiai išdėlioti ant ledo, atrodo daugiau kaip papuošimas, o ne prekė.
 Skubu parašyti, kad šias salotas galite ruošti ir su vėžių uodegėlėmis, kurios parsiduoda tiek uždarytos sūryme, tiek šaldytos. Taip pat galite naudoti krevetes. O taip populiari "snieginių krabų mėsa" ar "krabų lazdelės" čia visai ne prie ko. Ten tik pavadinimas "krabai".

Taigi, jums reikės (1 asmeniui)
2- 3 v.š. tikrų krabų mėsos (tiks vėžių uodegėles arba krevetes),
1/2 avokado,
2- 3 raudonojo greipfruto skiltelių,
druskos, pipirų, 1/4 citrinos sulčių,
2 v.š. majonezo,
2 a.š. pomidorų padažo,
2 a.š. konjako arba brendžio,
kreminio Balsamico Di Modena acto.

   Vėžių uodegėles, krabų mėsą ar krevetes apšlakstykite citrinų sultimis, apiberkite pipirais ir druska (jei jie buvo laikomi sūrime druskos nereikia). Į didelę lėkštę dėkite griežinėliais supjaustytą avokado puselę. Ant jos lengvai nuspaustą vėžių uodegėlių, krevečių ar smulkintą krabų mėsą. O ant viršaus uždėkite nulupto greifruto puseles. Sumaišykite majonezą, pomidorų padažą ir konjaką kartu iki vientisos masės. Atsargiai apipilkite šiuo padažu tarpą tarp lėkštės krašto ir salotų kupsto. Per vidurį padarytite balzamiko kremo juostą. Jei norite gražiau; dantų krapštuko pagalba praeikite zigzagu per tą juostą.


Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: iš "La Paix" restorano, Reims'e, Šampanės regione, Prancūzijoje

3 komentarai: