Lengvas, aromatingas ir dvelkiantis Italija... Kaip tik patiekalas atsisveikinat su šiltu vasarišku oru.
Jūs galite naudoti vidines vištienos file. Galite troškinti apkeptus vištienos ar kalakutienos maltinukus (kotletus). Galite kepti vištienos kumpelius ar blauzdeles ir tik pabaigoje sudėti pomidorus bei Mocarela sūrį. Variantų kokią vištienos mėsą naudoti iš tiesų daug. Tik gaminant su vidinėmis file sugaišite mažiausiai laiko.
Jums reikės
10 vnt. vištienos file (1 pakuotė),
2 rutuliukų Mocarelos sūrio,
1 didelio pomidoro ar 2 saujų mažų,
4 v.š. alyvuogių aliejaus,
po žiupsnelį čiobrelio, raudonėlio ir rozmarino,
druskos ir pipirų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Pomidorą nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Mocarelą nusausinkite ir taip pat supjaustykite griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite pusę alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištieną po 2 minutes iš abiejų pusių.
Sudėkite ją į kepimo indą. Ant vištienos išdėliokite pomidoro ir mocarelos griežinėlius. Supilkite likusį alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis. Jei jūsų keptuvė nuimama rankena, tai viską sudėkite į keptuvę kurioje kepėte vištieną ir įdėję į orkaitę nuimkite rankeną.
Kepkite 15 minučių.
Jei naudosite vištienos maltinukus (kotletus), juos apkepkite keptuvėje šiek tiek ilgiau. O po to jau orkaitėje, kaip aprašyta ankščiau.
Jei naudosite vištienos kumpelius, tai juos apiberkite prieskoniais iš anksto ir palikite marinuotis šaldytuve kelias valandas arba per naktį.
Vėliau vištienos gabalėlius apiberkite druska, sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 30- 40 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio. Baigiant kepti sudėkite šiek tiek daugiau pomidorų ir Mocarelos, nei nurodyta recepte.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto