Šis padažas gaminamas vadovaujantis "Uncle Ben's sweat & sour"
padažu. Kiek teko skaitinėti internete apie šį padažą, tai sudedamąsias
daržovių dalis pasirinkau tas pačias. Tačiau, mes neauginame bambukų, o
pirkti juos konservuotus ir dėti į šį padažą nepanorau. Kadangi
Lietuvoje turime vis populiarėjančius moliūgus ir kartais nebežinome ką
su tais oranžinais milžinais padaryti, tai nusprendžiau, kad moliūgas
šiame padaže atstos bambukus...
O toliau viskas, kaip ir populiame
padaže: paprika, morkos, svogūnai, salierai (pasirodo jie tenai būna),
ananasai ir pomidorų padažas. Kiek teko skaityti gaminant šį padažą dar
dedamas sojos padažas ir pilamas ryžių actas. Tačiau visi jį gamina tik
tam kartui, kartu su troškinama mėsa ar žuvimi. Aš šį padažą
konservuoju, nes tingiu jo gaminti tik tam kartui. Man lengviau yra tam
skirti dvi valadas ir turėti jo ilgesniam laikui. Tad, sojos padažo
nenaudojau visiškai, nes nežinau kaip jis "skambėtų" mano konservuose
:-))), na, nesu aš azijietė, tad padažą "sulietuvinau". Vietoje ryžių
acto naudojau paprastą. Nes likučių likusių šaldytuve nuo suši-
neužtektų, o važiuoti jo pirkti nebeturėjau laiko.
Visi produktai jau paruošti pjaustymui, t.y. nuplauti ir nuvalyti.
1 kg.moliūgo,
800 gr. paprikos (raudonos ir žalios),
800 gr. ananasų,
500 gr. morkų,
500 gr. svogūnų,
300 gr. saliero šaknies,
4-5 skiltelės česnako,
60 gr. imbiero,
1 čili pipiras,
4 stikl. cukraus,
2 v.š. druskos,
1 stikl. aliejaus,
1/2 stikl. acto 9%,
1/2 l. pomidorų padažo ("Daumantų" naturalus)
Visas
daržoves ir ananasą supjaustome. Moliūgą 2 cm. kubeliais, paprikas,
salierą ir morkas šiaudeliais. Svogūną vidutiniškai smulkokais
gabalėliais. Česnaką, imbierą ir čili pipirą labai smulkiai. Ananasą
nedideliais trikampėliais.
Į kepimo skardą sudedame moliūgo gabalėlius ir juos kepame iki 200 C
įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Gal kokį kartą pamaišome.
Įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną, česnaką ir imbierą. Svogūnui
tapus skaidriam į storadugnį puodą kartu su svogūnais sudedame
paprikas, salierą ir morkas. Sudedame druską ir cukrų. Uždengę
troškiname kol suminkštės (bet daržovės neturi būti visiškai minkštos).
Tuomet sudedame ananasus, o po 5 min. ir iškeptą moliūgą, bei čili
pipirus. Supilame pomidorų padažą, actą. Viską užviriname ir supilstome į
iškaitintus, bet pravėsusius stiklainius.
Sudėtingumas: paprasta