Per šventes, taip pat, kai reikia prigaminti daugiau ir įvairesnių žuvies patiekalų išsikepkite daugiau žuvies. Ir dalį jos užpilkite marinatu. Taip kepti, o po to marinuoti galite bet kokią baltą žuvį.
Stintų pjaustyti nereikia, tik jos turi būti išvalytos, be galvų ir vidaus organų. Patogiausia stintas valyti su žirklėmis. Nukerpama galva, perkerpamas pilvas ir išimami viduriai.
Toliau, viskas galioja, kaip ir įprastoms žuvims.
Marinatui reikia:
2 stiklinės vandens,
1 morka,
svogūnas,
petražolių,
jie turite gelteklių šaknų (bet nebūtina)
3 a.š. cukraus,
1/2 a.š. druskos,
kvepiančių ir juodųjų pipirų po 4-5 grūdelius,
lauro lapas,
3 v.š. 9% acto.
Į verdantį vandenį suberkite supjaustytas daržoves, prieskonius ir cukrų su druska. Kai daržovės bus minkštos suberkite petražoles ir supilkite actą. Marinatui dar kartą užvirus, o po to šiek tiek pravėsus jau galite užpilti ant iškeptos ir sudėtos į indą žuvies. Leiskite bent gerą pusdienį ar per naktį žuviai pasimarinuoti.
Sudėtingumas: paprasta
Marinatui reikia:
2 stiklinės vandens,
1 morka,
svogūnas,
petražolių,
jie turite gelteklių šaknų (bet nebūtina)
3 a.š. cukraus,
1/2 a.š. druskos,
kvepiančių ir juodųjų pipirų po 4-5 grūdelius,
lauro lapas,
3 v.š. 9% acto.
Į verdantį vandenį suberkite supjaustytas daržoves, prieskonius ir cukrų su druska. Kai daržovės bus minkštos suberkite petražoles ir supilkite actą. Marinatui dar kartą užvirus, o po to šiek tiek pravėsus jau galite užpilti ant iškeptos ir sudėtos į indą žuvies. Leiskite bent gerą pusdienį ar per naktį žuviai pasimarinuoti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą