2024 m. spalio 30 d., trečiadienis

Šalto rūkymo skumbrės ir daržovių bokšteliai

 


Šie skumbrių bokšteliai labai paprastai paruošiami. Tačiau prireiks juos pusdienį palaikyti šaldytuve, kad skoniai susistovėtų.

Jums reikės

virtų bulvių,

virtų arba keptų burokėlių,

riebios greitinės ar majonezo,

šalto rūkymo skumbrės,

marinuoto agurko.

Nuluptas bulves ir burokėlius supjaustome griežinėliais. Skumbrę atskiriame nuo odos, atskiriame nuo pagrindinio kaulo ir taip pat supjaustome nedideliais gabaliukais.

Dedame vieną ant kito daržovių griežinėlius kaip atrodo fotografijoje. Agurko griežinėlius persmeigiame mediniais iešmeliais ir perveriame patį bokštelį su skumbre.

Sudedame į serviravimo lėkštę, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaltai keletui valandų.


 

Sudėtingumas: paprasta

2024 m. spalio 29 d., antradienis

Skrudintas moliūgas su spanguolėmis, feta ir medumi

 


Šios salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsę ir pastovėję šaltai.

300 gr. riešutinio ar sviestinio moliūgo, nulupto, išskobto ir supjaustyto kubeliais,

2 v.š. medaus,

1- 2 v.š. alyvuogių aliejaus,

 1/2 a. š. malto cinamono,

 1/4 a. š. malto muskato riešuto,

 druskos ir pipirų pagal skonį,

 30 gr. džiovintų spanguolių,

 100- 150 gr. trupinto fetos sūrio,

 kapotų šviežių petražolių ar kalendros,

balzaminio Modenos acto kremo,

Dideliame dubenyje supilkite sviestinio moliūgo kubelius su alyvuogių aliejumi, medumi, maltu cinamonu, maltu muskato riešutu, druska ir pipirais, kol pasidarys tolygiai pasidengs.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol moliūgai suminkštės ir karamelizuosis, kepimo laikui įpusėjus permaišykite.

Baigiant kepti apibarstykite spanguolėmis ir trupintu fetos sūriu.

Kepkite dar 1- 2 min.  kad spanguolės suminkštėtų, o feta šiek tiek sušiltų.

Prieš patiekdami papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir apšlakstykite balzaminio acto kremu.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

2024 m. spalio 28 d., pirmadienis

Cukinijų blynai

 


Šie blynai šiek tiek kitokie, nei mes esame įpratę. Cukinijos  pjaustomos mažais gabaliukais maždaug 0.3mm.) Ir kitas skirtumas, kad cukinijos nėra užpilamos druska. Tad viskas šiose blynuose yra daroma, kad cukinijos būtų jaučiamos. Netgi, kepama, kad cukinijos išliktų šiek tiek traškios.

Tai gi, stengiamės, kad cukinijose išliktų kuo daugiau mums reikalingų maistinių medžiagų. Vitamino A ir antioksidantų (daugiausia minkštoje žievelėje), skaidulų. Ir dar, cukinijas reikėtų valgyti vyrams, jose esančios medžiagos tinka prostatos vėžio prevencijai.

 

Bet dabar apie cukinijų blynelius. Jiems reikės:

650 gr. cukinijų (jau supjaustytų smulkiais kubeliais),

120- 140 gr. miltų ( miltų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio),

1 didelio kiaušinio,

1- 2 česnako skiltelių,

krapų ir petražolių,

druskos ir pipirų,

lydyto Ghee sviesto ar aliejaus kepimui.

Padažui:

150 gr. graikiško jogurto,

150 gr. grietinės,

1 česnako skiltelės,

druskos.

 


Kiaušinį suplakite su druska, išspausti česnaku ir pipirais.

Gerai sumaišykite su cukinijomis ir įberkite miltų. Masė turi tik ‚apvelti‘ cukinijas. Jei ji skysta įberkite dar truputį miltų.

Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ar įpilkite aliejaus ir plonai pasklieskite cukinijų tašlą. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Aš kepu traškius blynus, cukinijų gabaliukai lieka šiek tiek kietoki. Tačiau jūs galite pasirinkti, jei norite minkštų cukinijų pakepkite blynelius ilgiau.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: ačiū savo draugei Vidai už jos firminį cukinijų blynelių receptą.