2023 m. rugsėjo 2 d., šeštadienis

Gervuogių keksiukai

 


Šie keksiukai yra neįprasti nes jiems naudojami migdolų miltai, kiaušinių baltymai ir Ghee sviestas, kuris suteikia jiems savitą ryškesnį aromatą. Pagal šį receptą jūs galite keksiukus kepti ne tik su gervuogėmis, bet ir su vyšniomis, šilauogėmis ar šeivamedžio uogomis.




 Jums reikės

apie 10 gervuogių (2- 3 gervuoges kiekvienam keksiukui).

125 gr. migdolų miltų (galite naudoti migdolų drožles, tik jas sutrinkite blenderiu),

65 gr. miltų,

150 gr. cukraus pudros + papildomai 2 v. š. apibarstymui iškepus,

1/2 a. š. vanilės.

90 gr. Ghee sviesto (galite gamintis patys, bet užtruksite šiek tiek daugiau laiko),

3 didelių kiaušinių baltymų,

žiupsnelio druskos.

migdolų drožlių pabarstymui,

sviesto formelių ištepimui arba purškiamo specialaus aliejaus.

 


Įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių. Ištepkite formelių vidų kambario temperatūros svietu arba apipurkškite formelių vidų nepridegančiu kepimo purškalu.

Ghee sviestą ištirpinkite. Jei neturite Ghee sviesto, tai ištirpinkite paprastą sviestą nedideliame puode ant vidutinės ugnies. Kai sviestas pradeda skleisti riešutų aromatą, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį. Tegul jis atvėsta iki kambario temperatūros.

Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, miltus, cukrų ir druską.

Kiaušinių baltymus gerai iki standumo išplakite.

Sauso mišinio centre padarykite duobutę, supilkite kiaušinių baltymus ir vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės. Lėtai maišykite, kad įsimaišytų. Nebijokite, kad baltymai subliukš, kepant keksiukai vis tiek iškils.

Supilkite po 1 šaukštą tešlos į kiekvieną keksiukų formelę. Ant viršaus uždėkite 2–3 gervuoges.

Kepkite, kol keksiukai bus auksinės rudos spalvos, apie 15–19 minučių. Leiskite atvėsti. Išimkite iš formos. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.


 P.S. Likusius kiaušinių trynius jūs galite panaudoti kepdami Bretaniškus sviestinius sausainius (Palets bretons) arba Sable sausainius (Sable Breton)

Sudėtingumas: paprasta

Receptas iš žurnalo: Bon Appetit

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą