2023 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Jaučio liežuvio, cukinijų ir pomidorų troškinys

                                    

Gal tai nėra toks tirštas rudeninis troškinys, kokius esame įpratę valgyti šaltuoju metų laiku, tačiau vasaros pabaigai ar rudens pradžiai tai bus pats tas. Lengvas ir pakankamai sotus.

Tik nepamirškite, kad liežuvį reikia parą prieš virimą marinuoti.

Jums reikės

1 jaučio liežuvio,

1 svogūno,

1 morkos,

2 saliero stiebų,

šiek tiek petražolių, gelsvės.

 

marinatui:

2- 3 česnako skiltelių,

1/2 a.š. pipirų mišinio,

2- 3 lauro lapų,

1/2 a.š. cukraus

1- 3 a.š. druskos.

 

 Pačiam troškiniui jei gaminsite iš pusę virto liežuvio reikės

 1 svogūno,

2 skiltelių česnako,

1 nedidelės cukinijos,

1 saliero kotelio,

1-2 pomidorų,

raudonėlių, čiobrelių,

alyvuogių aliejaus.

 

Gerai nuplautą liežuvį įdėkite į dubenį ir įtrinkite sausu prieskonių mišiniu. Palikite parai šaltai.

Kitą dieną į verdantį vandenį sudėkite prieskonines daržoves ir liežuvį. Virkite apie 2- 3 val. Vis nugraibant putas. Ar liežuvis išviręs suprasite įbesdami dviiešmę šakutę. Ji turi smigti lengvai.

Greitpuodyje liežuvį išvirsite per 50- 60 min. ir jame nei graibyti putų, nei verdant tikrinti išvirimo nereikia.

Išvirtą liežuvį dar karštą panardinkite į šaltą vandenį ir iškart nulupkite. Jei to nepadarysite iš karto, teks ilgai plušėti norint nuimti odą nuo liežuvio.

Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, kol jis taps vos gelsvos spalvos.

Kol kepa svogūnas supjaustykite pusę liežuvio griežinėliais. Likusią smailiąją pusę galėsite suvalgyti su majonezu kaip šaltą patiekalą. Tačiau jei valgytojų daug, troškiniui skirtų daržovių kiekį padvigubinkite.

Pomidorus ir saliero stiebą supjaustykite mažais kubeliais.

Sudėkite liežuvį ir daržoves į bebaigiančius kepti svogūnus, įpilkite šiek tiek sultinio kuriame virėte liežuvį ir troškinkite kelias minutes kol supjaustysite cukiniją.

Galiausiai suberkite cukiniją ir prieskonines žoleles. Ir dar kelias minutes troškinkite, kol cukinija beveik suminkštės. Ji turėtų išlikti vos traški.

Pateikite su bulvių koše.


 

Sudėtingumas: vidutinis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą