Beieškodama nuotraukose kokį receptą jums paskelbti, net pati nustebau, kad dar esu neparašiusi apie visiškai paprastą patiekalą Vengrišką guliašą.
Vengrijoje, jam paruošti naudojama jautiena, raudonieji svogūnai, daržovės ir bulvės. Viskas viename.
Mes kažkaip daugiau esame įpratę prie kiaulienos guliašo. Tad, šį kartą lietuvišką variantą ir aprašysiu.
Jums reikės
apie 800 gr. kiaulienos mentės, kryžinės ar sprandinės mėsos,
1 v.š. riebalų (lydyto sviesto ar aliejaus),
1- 2 svogūnų (geltonųjų mums įprastų),
1- 2 morkų,
3- 5 v.š. pomidorų padažo,
pipirų mišinio,
raudonosios (saldžios) paprikos miltelių,
1 lauro lapo,
druskos,
šiek tiek miltų padažui sutirštinti (ne daugiau kaip 1 v.š.),
2-4 v.š. riebios grietinės.
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir iš visų pusių apkepkite keptuvėje su riebalais.
Išimkite mėsą ir sudėkite ją į puodą.
Dabar keptuvėje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir šiek tiek stambiau supjaustytas morkas.
Suberkite morkas ir svogūnus į puodą, ten pat suberkite visus prieskonius, užpilkite verdančio vandens, kad mėsą būtų vos apsemta ir troškinkite uždengę dangčiu apie 45- 60 min. Troškinimo laikas labai priklauso nuo mėsos kokybės. Paragaukite, jei mėsa jau minkšta, troškinti daugiau nereikia. Jei mėsa kieta, o skysčio puode liko nedaug, įpilkite dar šiek tiek verdančio vandens. Troškinkite kol mėsa tikrai taps minkšta.
Baigiant troškinti įdėkite pomidorų padažo.
Miltus sumaišykite su grietine ir sudėję į troškinamą mėsą gerai išmaišykite. Užvirinkite ir paragaukite ar netrūksta prieskonių bei druskos.
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai.
Sudėtingumas: paprasta