Visai gera idėja mišrainę
iš paprasčiausių produktų pateikti kiek
kitaip.
Jums reikės
(maždaug vienodomis dalimis)
virtų kiaušinių,
fermentinio
sūrio,
ir truputį mažiau:
marinuotų agurkų,
šprotų,
majonezo,
druskos,
pipirų mišinio,
šiek tiek krapų ir svogūnų laiškų (jei darysite šią mišrainę sluoksniuotą),
Kiaušinius ir
fermentinį sūrį sutarkuokite ‚burokine‘ tarka ir sumaišykite su majonezu.
Įberkite druskos bei pipirų. Agurkus supjaustykite kubeliais (jei mišrainę
sluoksniuosite), jei ją pateiksite, kaip mažus vieno kąsnio užkandžius- agurkus
supjaustykite plonomis juostelėmis. Šprotus, jei jie keliaus į mišrainę, taip
pat susmulkinkite.
Sluoksniuokite
mišrainę dėdami kiaušinių ir sūrio mišinį. Ant jų- smulkintus agurkus. Ant jų
šprotus. Viršuje užberkite krapų bei smulkintų svogūno laiškų.
Jei darysite vieno kąsnio užkandžius, pradžioje dėkite šprotą, ant jo šiek tiek kiaušinių- sūrio mišinio. O agurko gabaliuką įkiškite kur nors šalia šproto. Papuoškite maža krapo šakele.
Kaip paruošti traškius Toste batono krepšelius?
Paimkite kočėlą
ir juo iškočiokite kiekvieną batono riekelę. Tuomet riekelę peiliu perpjaukite
įstrižai ir susukę į ritinėlį perverkite mediniu dantų krapštuku. Krepšelis
turi turėti vietos įdarui, tad sukite jį taip, kad tilptų jūsų pirštas. Taip
pat apatinė dalis turi būti susukta lygiai, kad pastačius jis nevirstų.
Visus krepšelius kepkite
iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. arba kol jie gražiai pagels.
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: iš interneto.