2016 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Ranch'o padažas



  Iš tikro mano sumanymas buvo parašyti dar vieną receptą apie keptus žiedinius kopūstus su Ranch padažu. Bet šį kartą gavosi, kad pagal amerikietišką receptą paruošti kopūstai manęs nesužavėjo. Buvo eilinė amerikietiška makalynė apie kurią rašyti neverta. Bet padažas, kuris turėjo būti tik tarp kitko, žiediniams kopūstams paskaninti, man taip patiko, kad išskiriu jį į atskirą receptą. Visi pagiriamieji žodžiai šį kartą tik jam :-)
  Žinoma Ranch'o padažą galite nusipirkti parduotuvėje, bet jis niekada neprilygs namuose ruoštam. Tad, jums reikės

1 stikl. majonezo,
1/2 stikl. natūralaus jogurto ar grietinės,
2- 4 v.š. lydyto sviesto padažui sutirštinti,
3 a.š. saldaus čilli padažo (Sweet chilli souse)
1 a.š. Vorčesterio padažo,
1 a.š. vyno acto,
1 didelės česnako skiltelės,
2- 3 v.š. smulkintų petražolių,
2 v.š. smulkintų krapų,
1 a.š. 5 pipirų mišinio,
1/2 raudonosios paprikos miltelių,
1/8 a.š. maltų čilli pipirų,




  Visus produktus sumaišykite ir palikite valadai šaltai, kad skonis subręstų.
Padažą pateikite su grilio kepsniais, vištienos sparneliais ar kaip pagardą prie šviežių daržovių lazdelių. 

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto


2016 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Kepti kiaušiniai su žaliais žirneliais, dešra ir bekonu



Šį kartą sotūs ir nepaprastai skanūs pusryčiai pagal portugalų virtuvės šefą George Mendes.

 Jums reikės 
150 gr. bekono arba rūkytos šoninės,
1 nedidelio svogūno,
2 skiltelių česnako,
lauro lapo,
1 a.š. raudonosios paprikos dribsnių,
1 nedidelio pomidoro,
4 rūkytų dešrelių,
2 stikl. šviežių žirnelių (ne sezono metu naudokite šaldytus, bet jokiu būdu netiks konservuoti),
4 kiaušinių,
trupučio petražolių,
druskos,
aliejaus arba lydyto sviesto.

Keptuvėje apkepkite bekoną ar šoninę. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką. Viską kepkite kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, paprikos dribsnius, lauro lapą, griežinėliais supjaustytas dešreles ir kepkite dar 3 min.. Įpilkite truputį aliejaus ir suberkite žirnelius. Viską kepkite 2 min. 
Mentele padarykite keturias duobutes ir į jas įmuškite kiaušinius, užberkite druskos, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ne ilgiau kaip 8 min.. Prieš pateikiant užberkite petražolių.
Jei mėgstate nesukepusį kiaušinio trynį, troškinį su žirneliais išdėkite į lėkštes ir kiaušinius kepkite jau tuščioje keptuvėje, tik prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus ar sviesto, kad kiaušinai kepant nepridegtų. 

Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš interneto