2021 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Silkė su džiovintais baravykais, burokėliais, bulvėmis, bei obuoliais

 


Vienas iš tobulų derinių tinkančių prie silkės. Tik yra daug skaniau, kai visos daržovės supjaustomos kubeliais ir ant jų sudedami silkės gabaliukai. Serviravau dviems būdais ir nors sudėliota, kaip nuotraukoje, silkė atrodo gražiai, bet daržovių ant bulvės  užsideda per mažai ir tai atsiliepia skoniui. Tad, jei gaminsite darykite ‚senoviškai‘. Su laiku nuotrauką pakeisiu.

Jums reikės

1 silkės file,

1 kepto arba virto burokėlio,

1 virtos bulvės

1 saujos džiovintų baravykų,

1 nedidelio svogūno

1 obuolio,

3 v. š. majonezo,

trupučio pipirų mišinio.

aliejaus kepimui

  

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite ant aliejaus, kai jie pagels sudėkite išvirtus ir mažais gabaliukais supjaustytus baravykus ir smulkiai supjaustytus obuolius. Apkepę grybus ir obuolius masę atvėsinkite.

Visas likusias daržoves supjaustykite taip pat kubeliais. Į serviravimo indą suberkite bulves, jas išlyginkite ir aptepkite majonezu. Ant viršaus dėkite ir burokėlius bei grybus, užberkite šiek tiek pipirų mišinio. Ant viršaus sudėkite juostelėmis supjaustytą silkę.



Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš interneto