Vienas iš tobulų derinių tinkančių prie silkės. Tik yra daug
skaniau, kai visos daržovės supjaustomos kubeliais ir ant jų sudedami silkės
gabaliukai. Serviravau dviems būdais ir nors sudėliota, kaip nuotraukoje, silkė
atrodo gražiai, bet daržovių ant bulvės
užsideda per mažai ir tai atsiliepia skoniui. Tad, jei gaminsite
darykite ‚senoviškai‘. Su laiku nuotrauką pakeisiu.
Jums reikės
1 silkės file,
1 kepto arba virto burokėlio,
1 virtos bulvės
1 saujos džiovintų baravykų,
1 nedidelio svogūno
1 obuolio,
3 v. š. majonezo,
trupučio pipirų mišinio.
aliejaus kepimui
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite ant aliejaus,
kai jie pagels sudėkite išvirtus ir mažais gabaliukais supjaustytus baravykus
ir smulkiai supjaustytus obuolius. Apkepę grybus ir obuolius masę atvėsinkite.
Visas likusias daržoves supjaustykite taip pat kubeliais. Į
serviravimo indą suberkite bulves, jas išlyginkite ir aptepkite majonezu. Ant
viršaus dėkite ir burokėlius bei grybus, užberkite šiek tiek pipirų mišinio. Ant
viršaus sudėkite juostelėmis supjaustytą silkę.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš interneto