2024 m. liepos 30 d., antradienis

Plikyti lietiniai

 


Tikriausiai tai pats geriausias variantas, kai norisi išsikepti lietinius, o šaldytuve vos du kiaušiniai. Nors šį kartą aš juos pateikiau su lašiša, man jie pasirodė labai tinkami būti įdaryti virta mėsa.

Jums reikės

2 kiaušinių,

300 gr.miltų,

485 gr. pieno,

240 gr. užvirto vandens,

1 a.š. cukraus,

1/2 a.š. druskos,

1/2 v.š. aliejaus.

 Kiaušinius mikseriu išplakame su cukrumi ir druska. Supilame stiklinę pieno ir palaipsniui maišydami beriame miltus.

Kai visi ingredientai bus susimaišę, pilame karšto vandens ir aliejaus. 

Viską gerai išmaišę kepame blynus.


 Sudėtingumas: paprasta

2024 m. liepos 24 d., trečiadienis

Lengvas maskarponės sūrio desertas su duonos granola ir juodaisiais serbentais

 


Puikus desertas užklupus netikėtiems svečiams arba tingus variantas- ką nusinešti vasarą einant į svečius J)))

Šiek tiek apie skonius šiame deserte. Būtent čia svarbiausias yra klasikinis juodos duonos ir juodųjų serbentų derinys. Avietės suteikia gaivumo ir papildo skonių visumą.

Tačiau jums pasirinkti ar į visą grietinėlės- maskarponės sūrio masę įmaišyti granolą ar ją sudėti sluoksniu nemaišant.

Jums reikės

250ml. plakamosios grietinėlės 30- 35 % riebumo,

250 gr. maskarponės sūrio,

3- 4 v.š. cukraus,

½ citrinos sulčių,

šiek tiek migdolų esencijos,

6 v.š. Biržių duonos granolos su duonos gabaliukais,

6 v.š. juodųjų serbentų uogienės,

aviečių ir mėtų lapelių papuošimui.

 


Į grietinėlę suberkite cukrų ir išplakite iki standumo. Sudėkite maskarponės sūrį, supilkit išspaustas citrinos sultis ir šiek tiek migdolų esencijos. Viską išplakite, kol gausis vienalytė masė (tik neperplakite).

Aš granolą sumaišau sekančiame etape, nes man daugiau patinka viskas viename. Tačiau jūs galite maskarponės- grietinėlės masės (po 1 valgomąjį šaukštą) dėti į taures ir įberti granolos. Tuomet dar šaukštas sūrio masės ir ant viršaus uždėkite juodųjų serbentų uogienės. Prieš pateikiant papuoškite avietėmis bei mėtos lapeliais.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: už receptą ačiū Etmyrai

2024 m. liepos 19 d., penktadienis

Sveikuoliškas avižinių dribsnių mišinys

 


Vienoje amerikiečių tinklo parduotuvėje ‚už akių‘ užkliuvo sveikuoliškas avižių ir kakavos mišinys. Nusipirkau ir man jis labai patiko. Kadangi pas mus tokio mišinio neradau, nusprendžiau pati beveik tokį patį pasiruošti. Na, gal net sveikesnį, nes nedėjau jokių papildomų saldiklių. Pilnai užteko kiek saldumo mišiniui suteikia razinos ir datulės.

Šis mišinys puikiai tiks vasaros pusryčiams, tiek šaltas su natūraliais jogurtais, tiek užpylus verdančiu vandeniu ir valgomas jau kaip greita košė. Su šiuo mišiniu jūs galite gamintis ir įvairius kokteilius -smučius.

Receptą galite papildyti pridėdami į ruošiamą patiekalą šviežių uogų ar vaisių, taip pat galite skaninti kitais džiovintais vaisiais. Galite pridėti goji uogų ar maistinių skaidulų mišinio. Pastarojo nepridėkite per daug. Užteks tik 3 v.š. visam bendram mišiniui.

Avižinių dribsnių mišiniui reikės

200 gr. avižinių dribsnių (naudojau paprastus, ne greitai paruošiamus),

100 gr. razinų,

50 gr. datulių (be kauliukų),

30- 90 gr. Ispaninio šalavijo (čija/chia) sėklų,

3 v.š. kakavos,

3 a.š. cinamono,

½ a.š. druskos (skoniui paryškinti)

 

Avižinius dribsnius, razinas ir datules supilkite į benderį ir sumalkite. Suberkite likusius produktus ir gerai išmaišę supilkite į sandarų indą.

Stiklinei jogurto aš dedu 4- 5 a.š. mišinio. Gerai išmaišiusi dar palieku kelias minutes pastovėti, kad sausieji produktai išbrinktų.


 Sudėtingumas: paprasta