Tai visai paprasti (pagal sudėtines dalis), greitai paruošiami sausainiai, tačiau jie labai greitai ir suvalgomi....
Šiems sausainiams reikės:
200 gr. sviesto,
250 gr. varškės (naudojau 9%)
300 gr miltų,
1 a,š. vanilinio cukraus,
Sausainių apvoliojimui
2 v.š. cukraus,
1 a.š. cinamono.
Varškę ištrinkite su kambario temperatūros sviestu, suberkite vanilinį cukrų, miltus ir suminkykite tešlą.
Nedidelėje gilioje lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną.
Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite kuo plonesnę tešlą bei formele išspauskite skrituliukus.
Abi skrituliuko puses prispauskite prie cukraus ir cinamono mišinio, kad priliptų, bei du kartus perlenkite pusiau.
Iš karto kiekvieną sausainėlį dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite, įkaitintoje iki 190 C temperatūros orkaitėje, kol gražiai tolygiai vos paruduos. Kad įsitikinti ar sausainiai iškepė- vieną pamikite ir perlaužkite pusiau.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygos „Saldūs Kepiniai“