Keista, bet šios mažos žuvytės kažkaip Lietuvoje nėra labai
populiarios. Ir jei sardines tikrai turi savo išskirtinį skonį, kuris žavi ne
kiekvieną, tai strimėlės turėtų patikti visiems kas mėgstate silkę. Tik strimėlė yra
švelnesnio skonio, nei silkė. Tad, siūlau pabandyti.
Jums reikės
500 gr. sardinių arba strimėlių (šviežių),
1 svogūno,
Santa Maria prieskonių marinuotai silkei arba truputį
grūstų kvepiančių pipirų, garstyčių sėklų ir lauro lapo,
1 – 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Marinatui
180 ml. vyno acto (6%),
100 ml.
vandens,
50 gr.
cukraus,
1 a.š.
druskos.
Išvirkite marinatą ir jį atvėsinkite.
Kol
marinatas vėsta išvalykite žuvytes. Nukirpkite su žirklėmis galvą, atsargiai perkirpkite pilvą ir išimkite vidurius. Po vandens srove arba rankomis nuvalykite žvynus.
Abiejų žuvyčių žvynai labai lengvai nusivalo. Nenaudokite peilio, nes
žuvytės yra labai minkštos.
Supjaustykite
svogūną plunksnelėmis ir lengvai praskleiskite tarp pirštų. Į marinavimo indą
sudėkite žuvytes, užberkite šiek tiek grūstų prieskonių ir ant viršaus
užberkite svogūną. Užpilkite atvėsusiu marinatu ir palikite maždaug 8 val. marinuotis šaltai. Galite
palikti per naktį šaldytuve.
Vėliau nupilkite
marinatą. Kiekvieną žuvytę nukauluokite, kaip silkę. Tai yra nedideliu aštriu
peiliukų įpjaukite ties nugara, nuimkite peleką virš nugaros ir du esančius apačioje.
Dėkite žuvytę ant popierinio rankšluosčio ir kairės rankos pirštais laikydami
už stuburo kaulo, dešinės rankos smiliumi lengvai perbraukite per stuburo kaulą.
Taip lengvai atskirkite stuburo kaulą ir iš kitos pusės. Jei nenorite vargti,
galite žuvytes pateikti su kaulu. Po marinavimosi jis bus suminkštėjęs.
Sudėkite
žuvytes į serviravimo indą kartu su svogūnais ir užpilkite šiek tiek alyvuogių
aliejaus.
Sudėtingumas:
vidutinis
Receptas:
pagal virtuvės šefą Liutaurą Čepracką
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą