Tikriausiai tai pats
lengviausiai ir greičiausiai pagaminamas pyragas- tortas, niekada nenuviliantis
savo skoniu. Netgi tiems, kas visiškai .nedraugauja‘ su keptais pyragais ar tuo
labiau tortais, nes nemoka jų kepti, siūlau išbandyti šį lengvą ir labai skanų
kepinį.
Nenustebkite, kad
aprašymas toks ilgas. Kartais paprastų receptų aprašymai sudėtingesni, nei pati
gamyba J))
Jums reikės
160 gr. miltų,
trupučio druskos,
2 kiaušinių,
200 gr. grietinės,
180 gr. cukraus,
1 a.š. vanilinio
cukraus ar vanilės ekstrakto,
1 a.š sodos,
1- 2 v.š.
kakavos,
1 v.š. aguonų,
2 v.š. razinų,
2 v.š. romo.
Kremui reikės
450 gr. grietinės
(arba 250 gr. maskarponės ir 350 gr. grietinėlės 35% riebumo),
3- 4 v.š. cukraus,
3 a. š. citrinos
sulčių,
trupučio migdolų
esencijos.
Taip pat papuošimui
reikės migdolų drožlių.
Kiaušinius,
cukrų, druską, vanilę gerai išplakite mikseriu.
Įdėkite grietinę su
nugesinta soda ir dar kartą gerai išplakite.
Suberkite miltus
ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų sausų gumulėlių.
Tešlą padalinkite
į tris dalis po 200 gr. atskiruose induose (viena dalis su kakava gali būti šiek
tiek mažesnė).
Į vieną dalį
tešlos įberkite razinų, įpilkite 1 v.š. romo ir išmaišykite. Į antrą suberkite
sausas aguonas ir taip pat išmaišykite. Į trečią kakavos miltelius ir 1 v.š. romo.
Taip pat išmaišykite. Jei tešla su kakava bus per tiršta įdėkite viena šaukštą
grietinės.
Į kepimo skardą
esančią orkaitėje įtieskite kepimo popierių. Kad pradžioje būtų lengviau orientuotis
sulenkite popieriaus kraštus. Pradžioje per formos plotį iš išorinės pusė.
Tuomet dar juos lenkite taip, kad gautusi trys vienodos dalys.
Dabar į vėl
ištiestą popierių skardoje supilkite viena šalia kitos tris tešlas ir gražiai
išlyginkite iki pat skardos kraštų. Turi gautis trys vienodos vertikalios tešlos
juostos.
Kepkite iki 170 C
įkaitintoje orkaitėje apie 15min..
Per tą laiką
galite apkepti migdolų drožles.
Iškeptam trispalviam
biskvitui leiskite atvėsti.
Kol biskvitas
vėsta pasiruoškite kremą.
Jei naudosite
grietinę, tai ją paprasčiausiai išplakite su cukrumi. Pabaigoje supilkite
citrinos sultis ir šiek tiek migdolų esencijos.
Jei naudosite
maskarponės sūrį ir grietinėlę, tai pirmiausia išplakite grietinėlę su cukrumi
iki standžių putų. Vėliau sudėkite maskarponės sūrį ir atsargiai išplakite
mikseriu. Pabaigoje supilkite citrinos sultis ir šiek tiek migdolų esencijos.
Gerai viską dar kartą išplakite, tačiau jau nereikėtų plakti ilgai.
Vėliau iš skardos
išimkite atvėsusį biskvitą, apverskite ir atsargiai nuimkite popierių.
Padalinkite aštriu
peiliu į tris lygias dalis pagal spalvas.
Vieną dalį
aptepkite kremu ir sudėkite taip tepdami, tris sluoksnius vieną ant kito.
Galiausiai visus šonus aptepkite visu likusiu kremu. Uždenkite maistine plėvele
ir palikite bent pusdieniui pastovėti šaltai.
Prieš pateikiant
užberkite migdolų drožlėmis.
Sudėtingumas: paprastas
Receptas: iš interneto (tik truputį pakeistas)