Šias salotas radau internete. Paskaičiusi receptą supratau, kad turėtų būti iš tiesų skanu. Tačiau tame Carla Lalli recepte brokoliai buvo šiek tiek per daug apdegę (kas nėra labia sveika) ir jame nebuvo vištienos. Būtent įdėjus vištienos receptas atsiskleidė pilnai. Tobulai dera visos sudėtinės dalys. Vištiena tarsi viską apjungia ir sukuria nuostabų skonių derinį.
Jums reikės
2–3 mažos brokolių galvutės,
keptos vištienos,
5–6 datulių, be kauliukų ir grubiai pjaustytų,
sūdytų migdolų, grubiai supjaustytų,
aštraus čederio sūrio, nuskusto daržovių skustuku.
padažui
alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų
1- 2 v.š. citrinos sulčių,
1 a. š. medaus arba klevų sirupo (pagal skonį)
1 a.š. grūdėtų garstyčių
Brokolių galvutes su mažais koteliais perpjaukite per pusę, kad susidarytų dvi skilteles.
Įkaitinkite keptuvę įpilkite 2-3 arbatinius šaukštelius aliejaus. Į keptuvę sudėkite brokolius nupjauta puse žemyn. Viską pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite ir ant vidutinės kaitros netrukdomai apie 5 minutes arba tol, kol apatinė pusė šiek tiek apskrus, bet brokoliai vis dar traškūs. Aš kepiau uždengusi dangčiu. Apverskite brokolius ir dar truputį apkepkite. Brokoliai turi išlikti lengvai traškūs.
Taip pat galima brokolius ir apvirti, tik neleiskite jiems pervirti.
Vėliau brokolius perkelkite į lėkštę ir leiskite jiems atvėsti.
Suberkite supjaustytą vištieną, migdolus ir datules ir užpylę padažu išmaišykite. Užberkite sūrio.
Prieš pateikiant leiskite šioms salotoms pastovėti kelias valandas šaltai.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: pagal Carla Lalli