2023 m. rugsėjo 28 d., ketvirtadienis

Salotos su rūkytu ešeriu ir daržovėmis

 


Pastaraisiais mėnesiais vis rašydavau apie salotas su skumbre. Tačiau nors tai daugiausiai vertingų medžiagų turinti žuvis, dėl savito skonio ne visi ją mėgsta.

Šį kartą duoklė atiduodama tiems, kuriems daugiau prie širdies rūkytas ešerys ar jūros lydeka.

 

Jums reikės

karštai rūkytos žuvies (ešerio, jūros lydekos),

virtų bulvių (tiks ir vakarykščios),

virtų (keptų) burokėlių,

salotų mišinio,

kapotų laiškinių česnakų,

kapotų petražolių arba krapų,

majonezo,

5 pipirų mišinio arba juodųjų pipirų,

traškių keptų svogūnų dribsnių (nebūtinai).

 

Lėkštės dugne išdėliokite suplėšytus salotų lapus. Ant jų dėkite pjaustytas bulves ir burokėlius. Atskirkite žuvį nuo odos ir kaulų. Ją taip pat suplėšykite rankomis ir išdėliokite lėkštėje.  

Įdėkite majonezo ir užberkite prieskoninių žolelių bei pipirų.

Šias salotas aš ruošiu atskirai kiekvienam valgytojui po lėkštę. Taip jos daug gražiau atrodo.

Išsidėlioju lėkštes ant darbastalio ir visiems dėlioju maždaug po lygiai- salotos, bulvės, burokėliai, žuvis ir t.t.

 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą