2023 m. liepos 26 d., trečiadienis

Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos

 


Šios spalvingos kaip vasara prancūziškos salotos tikrai turi atsirasti ant jūsų stalo. Žinoma, jei tik mėgstate juodąsias alyvuoges, tuną ir žiedinį kopūstą.

Jums reikės

1/2 žiedinio kopūsto,

1 a.š. kario.

1/2 a.š. druskos,

alyvuogių aliejaus,

konservuoto tuno alyvuogių aliejuje,

poro baltosios dalies arba mažo raudono svogūno (nebūtina)

8–12 ketvirčiais supjaustytų vyšninių pomidorų,

juodųjų alyvuogių be kauliukų,

kalendros arba petražolių, baziliko,

pipirų.

 

padažui

aliejaus likusio nuo tuno,

1 ½ v.š. citrinos sulčių arba vyno acto

2 a.š. grūdėtų garstyčių,

Druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Dubenyje sumaišykite atskirtus žiedinio kopūsto žiedynus, aliejų, karį, druską. Paskleiskite tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aš paprastai viską iš karto pilu ant popieriaus ir atsargiai išmaišau. Tuomet viską paskirstau tolygiai.

Kepkite apie 20 min., viduryje kepimo apversdami, kol gražiai apskrus. Kepimo laikas labai priklauso nuo žiedynų dydžio. Iškepusius žiedinius kopūstus atvėsinkite.

Sudėkite pomidorus į salotų dubenį ir lengvai pasūdykite. Pridėkite smulkintą porą, nuvarvintą nuo aliejaus tuną, šiltą žiedinį kopūstą, juodąsias alyvuoges ir žoleles. Įberkite pipirų.

Nedideliame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

Apšlakstykite salotas reikalingu kiekiu padažo. Prieš patiekdami išmaišykite ir leiskite skoniams susigerti.

 


Variantas

Iškepusius žiedinius kopūstus galite pakeisti virtomis arba konservuotomis baltosiomis pupelėmis, (nusausintomis).

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš prancūzų žurnalo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą