2025 m. sausio 29 d., trečiadienis

Brokolių salotos su vištiena, avokadu ir apelsinais

 


Kol dar tęsiasi citrusinių vaisių sezonas siūlau nuostabias tiek skoniu, tiek spalvų gama salotas.

Jums reikės

½ brokolio suskirstyto žiedynais,    

1 avokado, supjaustyto kubeliais,

½ apelsino,

1 saliero stiebo supjaustyto griežinėliais,

½ keptos vištienos krūtinėlės supjaustytos kubeliais,

saujos sukapotų migdolų,

saujos džiovintų spanguolių,

druskos ir pipirų,

Parmezano sūrio.

 

Apelsininiam padažui

½ apelsino sulčių,

2 v. š. paprasto graikiško jogurto (galite padažą gaminti ir be jogurto),

1/2 a. š. medaus,

½ a.š. garstyčių,

druskos ir pipirų,

2- 4 v.š.  aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.

 

Keptuvėje paskrudinkite migdolus iki gelsvos spalvos.

Sudėkite brokolius į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Išimkite juos kiaurasamčiu ir įdėkite tiesiai į labai šaltą vandenį, kad sustabdytumėte jų suminkštėjimą ir išlaikytumėte ryškiai žalią spalvą.

Padarykite citrusinių vaisių užpilą visus produktus gerai sumaišydami.    

Į dubenį sudėkite susmulkintą avokadą, vištieną, saliero stiebą, nusausintą brokolį. Atskirkite apelsino skilteles ir atskyrę nuo membranų sudėkite  į ruošiamas salotas. Suberkite spanguoles.

Užberkite druskos ir pipirų.

Apšlakstykite padažu ir išmaišykite.

Prieš patiekiant užberkite tarkuoto sūrio ir migdolų.

 


Sudėtingumas: paprasta

2025 m. sausio 20 d., pirmadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais

 


Jums reikės 

75 gr. sviesto,

1 kiaušinio,

85 gr. cukraus pudros,

1 a.š. vanilinio cukraus,

150 gr. miltų,

apie  100 gr. šokolado diskelių ar gabaliukų,

1 a. š. kepimo miltelių,

1/2 a. š. druskos,

Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinį ir vanilę.    

Palaipsniui suberkite miltų, kepimo miltelių ir druskos mišinį ir išmaišykite. Galiausiai suberkite šokolado diskelius įmaišykite ir išminkę tešlą padarykite iš jos volelį.

Atšaldykite bent 30 min. ir supjaustę 1 cm. griežinėliais sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kadangi tešla kepant išsilieja, aš šiuos sausainius kepu silikoninėse keksiukų formelėse. Tuomet sausainiai išlaiko gražią formą.  

Kepkite Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš ELLE

2025 m. sausio 15 d., trečiadienis

Cezario salotos

 


Yra receptų kurių aš niekaip nesugebu aprašyti. Atrodo, kad pagal juos gaminu jau daugiau nei dešimt metų, o jums juos paskelbti niekaip neprisiruošiu. Vienas iš jų yra šios salotos. Cezario salotas (be vištienos, žuvies ar krevečių) aš tiesiog dievinu. Būdavo laikai, kai atėjusi į restoraną aš apie jų virtuvę spręsdavau pagal šias salotas. Senais laikais jos be abejo būdavo labai populiarios, bent jau užsienyje. Dabar ne visur meniu jas galima rasti. Bet klasika yra klasika.

Niekada nepamirštamos Cezario salotos.

Jums reikės

6 skiltelių česnako,

3/4 stikl. majonezo,

3 virtų kiaušinių,

6 v.š. tarkuoto Parmezano sūrio,

5 ančiuvių filė,

1 v.š. citrinos sulčių,

1 a. š. Vorčesterio padažo,

 1 a. š. Dižono garstyčių,

 druskos ir maltų juodųjų pipirų,

 4 v.š. alyvuogių aliejaus,

 2 stikl. ciabatos, bagetės ar batono, supjaustyto kubeliais,

 1 galvos romėnų salotų.

 


Išspauskite 2- 3 skilteles česnako ir sudėkite į nedidelį stiklainį. Įdėkite majonezo, smulkiai supjaustytų ančiuvių, citrinos sulčių, Vorčesterio padažo ir garstyčių. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užsukite dangteliu ir gerai išplakite jį kratydami, kad viskas susimaišytų. Laikykite šaldytuve, kol reikės naudoti.

 Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Likusias 3 skilteles česnako supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į karštą aliejų. Kepkite vis pamaišydami iki rusvos spalvos, tada išimkite česnaką iš keptuvės.

Pakepkite duonos kubelius karštame aliejuje, dažnai vartydami, kol švelniai apskrus. Perkelkite į lėkštę kad atvėstų.

 Sudėkite salotas į didelį dubenį jas suplėšę. Kiaušinius sutarkuokite ar smulkiai supjaustę užberkite ant salotų. Supilkite padažą, Parmezano sūrį ir duonos kubelius.

Jei norite ant šių salotų uždėkite keptos vištienos krūtinėlės, keptos žuvies ar keptų krevečių.

Sudėtingumas: paprasta