Jums reikės
½ nedidelio žiedinio kopūsto,
1 a. š. maltos paprikos,
1 a. š. maltos kalendros grūdelių,
1 raudono bulgariško pipiro arba raudonos paprikos,
2 morkų,
3 agurkų,
3 česnako skiltelių,
žalumynų: svogūnų laiškų, petražolių, kalendros,
Marinatui:
1 v.š. vyno acto ar citrinų sulčių,
2- 3 v. š. augalinio aliejaus,
druskos.
Žiedinį kopūstą suskirstykite nedideliais žiedynais ir
sumetę į verdantį vandenį (kuriame įberta 1a. š. cukraus ir 1 a. š. druskos) apvirkite keletą
minučių. Kopūstas turi išlikti traškus. Aš kartais žiedinio kopūsto iš vis
neapverdu. Apvirtus žiedinius kopūstus sudėkite į indą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir į jį suberkite maltos
papriką ir maltą kalendrą. Trumpai apkepkite ir viską užpilkite ant
apvirtų žiedinių kopūstų.
Visas likusias daržoves supjaustykite šiaudeliais ir išspaudę
česnakus sudėkite į indą su kopūstais.
Užpylę marinatu leiskite 1-2 val., kad salotos
pastovėtų.
Prieš pateikiant užberkite smulkiai supjaustytus žalumynus.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą