Senas geras, bet pamirštas receptas. Šį kartą namiškių užsakymas buvo, kad norima abiejų sumaišytų padažų. Tai į lenkišką padažą nepyliau citrinos sulčių, kad rūgštis nesutraukų grietinėlės.
Jums reikės
menkės arba kitokios baltos žuvies,
žuvies prieskonių arba tik pipirų mišinio,
miltų žuvies apvoliojimui,
Ghee sviesto kepimui.
padažams:
Lenkiškajam:
2 virtų kiaušinių,
100 gr. sviesto,
1/2 citrinos,
trupučio krapų ar petražolių (nebūtinai)
trupučio druskos ir pipirų.
Porų padažui:
poro baltosios dalies,
1 v.š. sviesto,
150 gr. grietinėlės arba grietinės.
trupučio krapų ar petražolių (nebūtinai)
Supjaustyta gabaliukais menkę apibarstykite žuvies prieskoniais ir apvoliokite šiek tiek miltuose.
Kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame Ghee svieste kol žuvis taps auksinės spalvos. Aš kepu du kartus žuvį apvesdama ir uždengus dangčiu su skyle. (yra tokie specialūs dangčiai, kurie palaiko šilumą keptuvėje, tačiau garų perteklius išgaruoja ir kepami produktai išlieka traškia išore.)
Kol žuvis kepa paruoškite padažus.
Lenkiškajam padažui paruošti susmulkinkite virtus kiaušinius. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, į jį išspauskite citrinos sultis, suberkite smulkintus krapus ar pertažoles ir kiaušinius. Įberikite druskos ir pipirų.
Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir užbėrę šiek tiek druskos apkepkite su trupučio sviesto. Įpilkite grietinėles ir sumažinę kaitrą baikite troškinti jau uždengę dangčiu. Jei norite galite įberti pipirų ir krapų ar petražolių.
Iškeptą menkę sudėkite į lėkštes ir užpilkite šiek tiek padažo.
Garnyrui tiks švieži ar rauginti/ marinuoti agurkai arba burokėlių salotos.
Nuotraukoje agurkų salotos su sausmedžio uogomis. Ne sezono metu galite rinktis rūgštesnes šilauoges.
Abejos uogos su agurkais atrodo ne tik labai gražiai lėkštėje, bet ir skoniu dera tarpusavyje.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą