Taip, pievagrybiai į šias salotas dedami švieži. Tik parduotuvėje pasirinkite visiškai baltus gražius pievagrybius.
Šioms salotoms dar reikės:
2-3 virtų bulvių,
6 pievagrybių,
1 karšto rūkymo skumbrės,
1 saujos mažų špinatų,
1 virto ar kepto burokėlio,
krapų ir petražolių arba kalendros.
Salotų užpilo su grūdėtomis garstyčiomis reikės
3 v. š. alyvuogių aliejaus,
2 a. š. grūdėtų garstyčių,
1/2 citrinos sulčių,
2 a.š. medaus,
Druskos,
Pipirų.
Špinatų lapelius suberkite į serviravimo lėkštę.
Bulves, pievagrybius ir burokėlius nulupkite, supjaustykite ir užberkite ant špinatų lapelių.
Skumbrę atskirkite nuo odos ir nukauluokite. Suplėšykite ir užberkite ant paruoštų salotų.
Padažui skirtus produktus supilkite į nedidelį stiklainėl, užsukite dangteliu ir gerai suplakite, kol padažas taps tirštu ir medus ištirps. Tuomet padažu apšlakstykite salotas, užberkite smulkintomis žolelėmis ir iš karto pateikite.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto