2024 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Marinuotos ir kreminiu sūriu įdarytos mažos paprikėlės

 


Nieko nėra skaniau, nei lengvas aštrumas persipynęs su kreminio sūrio švelnumu. Visi kas mėgstate paprikas, net neabejoju, kad šias paprikėles esant ne kartą valgę, bet ne visi yra jas gaminę patys namuose. O iš tikro jas pasiruošti yra labai paprasta. Sudėtingiausias dalykas rasti laiko paprikoms pasimarinuoti. Dažniausiai aš marinatą verdu vakare, o ryte jau įdarau marinuotas paprikas. Ir vakare jas jau galima valgyti.  Nors skaniausia valgyti po kokių dviejų- trijų dienų.

Jums reikės 

marinatui:

500 ml vandens,

50 ml acto (9%),

2.5 v.š. cukraus,

1/2 v.š. druskos,

1 lauro lapelio, kelių kvapniųjų ir juodųjų pipirų grūdelių ir 2 gvazdikėlių.

 

500 gr. mini paprikų (žalios yra aštrsnio skonio, tad aš darau įvairių paprikų miksą),

apie 500 gr. kreminio sūrio Philadelphia ir Feta (stengiuosi imti lygiomis dalimis),

Užpylimui:

3 skiltelių česnako,

čiobrelių, raudonėlio,

kokybiško alyvuogių aliejaus, maišytu su bekvapiu saulėgrąžų ar rapsų aliejumi.(Aliejaus normos kiek užpyliau nematavau!).

 

Išdarinėkite paprikas; perpjaukite iš vienos pusės ir atsargiai išimkite sėklas. Žalios paprikos yra aštrios, tad patarčiau jas išdarinėti su pirštinėmis.

Išsivirkite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir visus prieskonius. Užvirkite ir maišykite kol kol ištirps cukrus ir druska. Supilkite actą ir dar kartą užvirkite.

Į marinatą sudėkite išvalytas paprikas ir virkite 3-4 min.ant silpnos ugnies. 

Marinate paprikas laikykite per naktį šaltai.

Paprikas ištraukite iš marinato ir gerai nuvarvinkite.

Kol paprikos nuvarvės sutrinkite šakute abiejų rūšių sūrius ir šia mase įdarykite paprikas.

Į prikaistuvį ar keptuvę įpilkite aliejaus ir į jį suberkite žoleles. Išspauskite česnako ir pakaitinkite iki 90 laipsnių.

Įdarytas paprikas sudėkite į stiklainį ir užpilkite pakaitintu aliejumi.

Tokias paprikų užkandėles galima laikyti šaldytuve apie 2 mėnesius!


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą