Nuostabaus sodraus
šokolado skonio sausainiai tikrai verti liaupsių. Nors jie ir taip nėra per daug saldūs, garsusis
virtuvės šefas Ricardo rekomenduoja iškeptus sausainius dar šiek tiek pagardinti jūros druska.
Aš asmeniškai daugiau nei recepte nurodyta jos nebėriau. Tačiau kepdama kitą
kartą bent ant kelių sausainių žadu jos šiek tiek iškepusi užberti.
Iš šio kiekio
išeina 2 orkaitėje esančios skardos (30 vnt.) sausainių.
Jums reikės
225 gr. miltų
50 gr. kakavos,
1/2 a. š. kepimo miltelių,
1/4 a. š. druskos
170 gr. sviesto (ištirpinto),
160 gr. rudojo
cukraus,
105 gr. cukraus,
2 v. š. aliejaus,
2 kiaušinių,
150 g tamsaus
šokolado lašelių,
Dubenyje
sumaišykite miltus, kakavą, soda ir druską.
Kitame dubenyje
elektriniu plaktuvu išmaišykite sviestą, rudąjį cukrų, cukrų ir aliejų.
Įmuškite kiaušinius ir maišykite 5 minutes. Suberkite sausus ingredientus ir šokoladą,
išmaišykite.
Tešlą šaldykite šaldytuve
bent 2 valandas. Jei galite, leiskite sausainių tešlai pailsėti šaldytuve bent
12 valandų: taip sausieji ingredientai geriau sugers kiaušinių ir riebalų
drėgmę, o sausainių tekstūra bus dar gražesnė.
Įkaitinkite
orkaitę iki 190°C.
Ledų samteliu arba
rankomis iš tešlos suformuokite rutuliukus ir paskleiskite juos ant silikoniniu
kilimėlio arba pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Su antrąja
kepimo skarda padarykite tą patį- išklokite silikoniniu kilimėliu arba
pergamentiniu popieriumi ir sudėkite tešlos rutuliukus.
Pirmąją skardą įdėkite
į orkaitės centrą.
Kepkite po vieną skardą
8- 11 minutes arba tol, kol sausainiai iškeps iš išorės, bet vidurys vis dar
bus minkštas. Ištraukę iš orkaitės, jei norite, ant kiekvieno sausainio
užberkite truputį jūros druskos.
Leiskite
sausainiams visiškai atvėsti neišimant iš skardos.
Sausainius sudėkite
į sandarų indą. Jie puikiai išsilaiko 3 mėnesius, tačiau nemanau, kad tiek pas
jus jie išsilaikys nesuvalgyti J)))
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš RICARDO virtuvės