2022 m. spalio 30 d., sekmadienis

Avokadų ir vištienos salotos su kukurūzais


 

Jei reikėtų trumpai apibūdinti šias salotas, sakyčiau- tobula. Nedaug produktų, greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma J)))

Žinoma toks gražus vaizdas tik iki valgymo pradžios. Kai į rankas paimama šakutė- viskas greitai sumaišoma ir tuomet gali iš valgančiųjų išgirsti beveik meditacinį OM…MMM

 

Jums reikės

keptos vištienos krūtinėlės, ar kitos susmulkintos vištienos (kalakutienos) mėsos,

2 avokadų pjaustytų kubeliais,

6- 8 keptų šoninės juostelių,

1/2 puodelio konservuotų kukurūzų,

1/4 puodelio raudonojo svogūno arba šaloto supjaustyto žiedeliais,

2 v. š. kalendros (petražolių ar krapų)

 

Padažui:

2 v.š. laimo arba citrinos sulčių,

1 a. š. garstyčių,

1 a. š. medaus,

2 v.š. alyvuogių aliejaus

druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Padažui skirtus produktus gerai išplakite šakute ir užpilkite ant paruoštų salotų.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

2022 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Sodriai šokoladiniai sausainiai

 


Nuostabaus sodraus šokolado skonio sausainiai tikrai verti liaupsių. Nors jie ir taip nėra per daug saldūs, garsusis virtuvės šefas Ricardo rekomenduoja iškeptus sausainius dar šiek tiek pagardinti jūros druska. Aš asmeniškai daugiau nei recepte nurodyta jos nebėriau. Tačiau kepdama kitą kartą bent ant kelių sausainių žadu jos šiek tiek iškepusi užberti.

Iš šio kiekio išeina 2 orkaitėje esančios skardos (30 vnt.) sausainių.

Jums reikės

225 gr. miltų

50 gr. kakavos,

1/2 a. š. kepimo miltelių,

1/4 a. š. druskos

170 gr. sviesto (ištirpinto),

160 gr. rudojo cukraus,

105 gr. cukraus,

2 v. š. aliejaus,

2 kiaušinių,

150 g tamsaus šokolado lašelių,

 

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, soda ir druską.

Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išmaišykite sviestą, rudąjį cukrų, cukrų ir aliejų. Įmuškite kiaušinius ir maišykite 5 minutes. Suberkite sausus ingredientus ir šokoladą, išmaišykite.

Tešlą šaldykite šaldytuve bent 2 valandas. Jei galite, leiskite sausainių tešlai pailsėti šaldytuve bent 12 valandų: taip sausieji ingredientai geriau sugers kiaušinių ir riebalų drėgmę, o sausainių tekstūra bus dar gražesnė.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.

Ledų samteliu arba rankomis iš tešlos suformuokite rutuliukus ir paskleiskite juos ant silikoniniu kilimėlio arba pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Su antrąja kepimo skarda padarykite tą patį- išklokite silikoniniu kilimėliu arba pergamentiniu popieriumi ir sudėkite tešlos rutuliukus.

Pirmąją skardą įdėkite į orkaitės centrą.

Kepkite po vieną skardą 8- 11 minutes arba tol, kol sausainiai iškeps iš išorės, bet vidurys vis dar bus minkštas. Ištraukę iš orkaitės, jei norite, ant kiekvieno sausainio užberkite truputį jūros druskos.

Leiskite sausainiams visiškai atvėsti neišimant iš skardos.

Sausainius sudėkite į sandarų indą. Jie puikiai išsilaiko 3 mėnesius, tačiau nemanau, kad tiek pas jus jie išsilaikys nesuvalgyti J))) 


 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš RICARDO virtuvės

2022 m. spalio 22 d., šeštadienis

Kepta vištiena su įvairiaspalvėmis paprikomis ir persimonais

 


Tai galėtų būti ir karštos vištienos salotos jei atsisakysite orkaitėje keptų bulvių J)))

Be to, jūs galite naudoti ne tik vištienos vidinę file, bet ir keptą ant laužo vištieną, ar net vakarykštės vištienos ar kalakutienos likučius. Žinoma, kad būtų skaniau vakarykščią paukštieną reikės pašildyti.

Jums reikės

Apie 500 gr. viščiuko vidinės file,

prieskonių vištienai arba (1/2 a. š. ciberžolės miltelių, 1/2 a. š. česnako miltelių, 1/2 a. š. paprikos miltelių),

1 raudonos paprikos,

1 žalios paprikos,

1 geltonos paprikos,

1/2 čili pipiro,

1 svogūno,

2- 4 bulvių,

1 didelio persimono,

1 v. š. lydyto sviesto,

1+ 3 v. š. alyvuogių aliejaus,

2 v. š.  balzamiko acto kremo,

 1 a. š. medaus

 1/2 citrinos sulčių,

druskos,

šviežios kalendros arba petražolių.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Į orkaitės skardą ant kepimo popieriaus sudėkite lydyto sviesto gabalėlius ir skiltelėmis pjaustytas bulves. Užberkite šiek tiek druskos ir pašaukite kepti.

Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną plunksnelėmis. Bulves pastumkite į skardos centrą o iš kraštų suberkite paprikas ir svogūnus. Vėl kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Po to dar kartą sumaišykite, apšlakstykite 1 v. š. alyvuogių aliejaus  ir palikite kepti dar 15 minučių. Prieš baigiant kepti suberkite skiltelėmis pjaustytą persimoną. Kepkite ne daugiau kaip 5 minutes.

Per tą laiką į vištieną įberkite šiek tiek druskos, prieskonius 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Padėkite keptuvę ant stiprios ugnies ir įkaitinkite. Dėkite vištieną dalimis ir apkepkite 3-4 minutes vis pavartant. Iškeptus gabalėlius sudėkite į serviravimo lėkštę su dangčiu.

Į nedidelį puodelį supilkite citrinos sultis, medų, aliejų ir truputį druskos. Gerai išplakite, kol padažas pakeis konsistenciją.

Kiekvienam į lėkštes dėkite bulves, vištieną ir paprikas su svogūnu. Apšlakstykite padažu ir balzamiko acto kremu. Ant viršaus užberkite smulkintomis kalendromis arba petražolėmis.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš interneto (tačiau šiek tiek pakeistas)